На ЛС пращам координатите, но две седмици няма да съм в института, така че след втората седмица на юли ще мога да направя нещо.
От няколко дни мисля какви анализи мога да направя с наличните ресурси. Най-голямата ни сила са спектралните измервания. Но това едва ли ще ти помогне, освен ако нямаш някакви идеи за детоксикация от тежки метали, но тогава ще трябва да седнем и да измислим по-сложна експериментална постановка (което обаче за мен лично би било по-интересно). Това което мога веднага да направя е да направя сравнителен анализ на абсорбционния спектър в ултравиолетовата и видимата област. Естествено и pH но това не виждам смисъл да се мери. Вискозитета е лесен за мерене, но повръхностно напрежение точно в момента не знам как да измеря с наличната апаратура. Редокс потенциал не използваме като показател, но мога да измеря радикалоулаваща способност, което е сходен параметър. Генотоксичност е показател извън обхвата на химията и макар да се сещам за едно или две неща, които мога да направя, тук ресурсите са в микробиологичната лаборатория, а и с микробиология съм се занимавал като ученик, след това минах към химия, така че не мога да помогна. Твърдост естествено мога да измеря (съдържание на калций и магнезий), та ако искаш това може да бъде повторено много лесно. Останалите подробности може да уточним на ЛС.