Не съм съгласен. Тези улични лампи сигурно си произвеждат 50-100 вата. Използването на конвенционалните източници по този начин ми се струва твърде неразумно (под конвенционални разбирам вятър, слънце, вода...).
За да се постигне някакъв резултат трябва да се изгради твърде сложна инфраструктура, да се използват скъпи съоръжения- и това за идея със доста съмнителен резултат.
Гледах филмче за Норвегия, където се опитват да наложат изцяло възобновяеми енергоизточници. Та целта беше всички да карат електромобили- следобед, когато колата е паркирана- да отдава ток в мрежата в пиковите часове. Всякакви такива идеи може и да са възможни за изпълнение, но според мен са абсурдни.
В съседния двор има захранвани от слънцето нощни лампи (със светодиоиди), които въобе не осветяват.
В София- на краищата на "гърбавия мост" (още го наричат моста на влюбените) сложиха едни високи светодиодни лампи, които според мен пак се захранват със слънчева енергия.
Просто ми е интересно енергията на колко лампи трябва да изконсумирам, за да си топля къщата примерно (3*3 кВ радиатори, 1*750 вт- без другите електроуреди). Те енергото в Драгалевци с нормалната мрежа не могат да се оправят, камо ли с някоя по- интелигентна и модерна.