1. Катушка для электрического аппарата, состоит из витков, которые образуют часть цепи и между которыми существует разность потенциалов, достаточная для обеспечения ёмкости в катушке способной нейтрализовать самоиндукцию, как было описано.
2. Катушка, состоящая их изолированных проводников, соединённых последовательно имеет такую разность потенциалов, чтобы создать в целой катушке достаточную ёмкость для нейтрализации её самоиндукции.
1.Бобина за електрически апарати,състояща се от навивки,които образуват част от верига и между които съществува потенциална разлика(напрежение/б.пр.)достатъчен за създаване на капацитет способен да неотрализира самаиндукцията,както е описано.
2.Бобина,състояща се от изолирани проводници,съединени последователно има такава потенциална разлика,че създава в цялата бобина достатъчен капацитет за неотрализация на нейната самоиндукция.
Виждам,че темата почва да се разбира.Неотрализирането на самоиндукцията с капацитет води до резонанс.Забележете регулирането става енергетично,което ни трябва безплатен ток,а честотата се настройва автоматично,може и 50Хц,но този резонанс е стабилен при натоварване,просто обратна задача.Вече имам 4 бобини евентуално още една ще ми трябва почвам свързване и експерименти.
До сега какво правехме направим резонанс и го натоварим намалим качествения фактор и ни избяга резонанса и се вайкаме,а сега регулираме качественият фактор и резонанса сам се намира,отлично.Според мен това е нов етап в развитието на свободната енергия,първият е пулсиращият с много лошо КПД заради голямата честотна разлика.