Това ме наведе на мисълта за диод от мед и желязо тази двойка има максимална потенциална разлика в отскоците. Тук имаме и обеснение с запълване на валентните електрони и протони и сващането на Тесла за по тежки елементи правят по-голямо съпротивление и в крайна сметка радиоактивност. Ако някой не му е ясно защо мед и желязо е диод за неутрино да пише ще се опитам да обесня. Двата метала имат електронна проводимост и променлив ток ще тече без проблем.
Драги mi68, склонен съм да се съглася с теб, в тази част на поста ти.
Защо? Ето какво смятам аз...
Ако изходим от практиката - най елементарното, захранване на големи консуматори от порядъка на 300kW трифазен консуматор, проводниците са медни, разрядниците са алуминиеви, опората е стоманена и стабилно заземена.
Обратно на консуматорите, когато се теглят високоволтови далекопроводи, при тестово запускане на далекопровода се мерят крачни напрежения под него /всеки учил дисциплината "Инжинерна безопастност" знае за какво говоря/ като меренето представлява
следната постановка: меден кол, алуминиев кол и стоманен проводник за връзка между двата кола.
Меренето се провежда по следния начин:
-забива се в земята на около 10 см медния кол, мери се потенциала между земя и върха на кола;
- под следващия проводник се забива на 10 см алуминиевия проводник, мери се потенциал между земя и върха на кола;
- опъва се железния проводник между двата кола и се свързва, мери се потенциала на железния проводник в двата му края, като се вземе в предвид специфичното му съпротивление.
Процедурата се повтаря между всички носещи решетки, по продължение на целия далекопровод. Често има самоиндуктиращи се токови вихри по почвата и там допълнително се заравят допълнителни заземителни шини.
Защо пиша всичко това?
Една бригада веднъж, зарязали постановката с двата кола и железния проводник в едно поле около два дни, без да е пуснат далекопровода. При демонтаж, единия доста сериозно го ударил ток...какъв ток? Телурен? Радиантен? Но със сигурност не е индуктиран от далекопровода. Отново свързали железния кабел и измерили потенциал между земя и кабела около 90 волта.
Това мога да кажа за свойствата на металите под открито небе, но за неутриното...
Вие сте