Добре де - статика! - спира след определено време. След колко време спира? Защо тръгва изобщо? И върти перката яко. Говоря за ония клипове в ЮТуб, не за този на изложбата, която показва Фейд.
Мисля и се двоумя, не за друго, ами защото още от начало имах някои съмнения, но тая перка, тия професори наоколо, тия мини-колички с които се разнасяше по улицата и площада... Акумулаторите не може да ги скрие ей така. Че се виждат едни кабели на самия апарат (двигателя с перката) - виждат се - тяхната роля каква е?
Какви са резултатите от 5-дневия и 30-дневния тест - има ли публикувани сведения?
Мисля си и друго - разбрало се е, че работи, ОБАЧЕ - ония "в сянката" са го "натиснали" - платили са му нещо, да си трае и КРАЙ на шоуто.
Кои са верните отговори? - не изобщо!
В този двигател аз виждах развита концепцията "ротор-статор" с още един ротор (който би трябвало да е нагласен да се върти в обратна на първия ротор посока) - и те двата са ос във ос.
Проблемите ги виждах само в разположението на магнитите, които са на патента - едноименни полюси един срещу друг - което с времето ще ги изтощи...
Фейд, ти лично къде и кога присъства, или отнякъде подразбра?
Питам всичко това, защото мисля, че системата "ротор-статор" все пак може да тръгне. Това беше и първата ми направена конструкция (тип Перендев) - която при мен НЕ ТРЪГНА, но с времето стигнах до извода, че за да тръгне, просто трябва перфектен инструментариум за механичните дейности при изпълнение на конструктивните детайли - оси, валове, гнезда за магнитите, градуси, наклони и други.