Драги, на 68HC11 и други от серията се упражняват само студентчетата от МЕИ-то. MAX232 предназначен като буфер на логическите нива на USART за комуникация през КОМПОРТА RS232 на РС-то отдавна е заменен с USB.
А използването на кварц с честота 32,768kHz говори само едно - че програмиста още не е умеел да смята времената на таймерите и прекъсванията и за най-лесно ги свежда до 1сек защото тези кварцове се използват единствено за часовници и като втори, в някои системи.
Докато совалките още летяха, НАСА имаха огромен проблем - Интел беше спрял да произвежда 8086 процесорите. А тия процесори бяха в бустерите, които падаха в океана... и се наложи НАСА да рови за стари процесори в Ибей, щото иначе совалката нямаше да излети.
Защо ли НАСА не премина на някой Пентиум? Ами ... щото е консервативна. Защото тоя процесор им върши работа, няма нужда от по-голяма мощ. А и с него совалките не падаха, или поне не падаха заради него.
Така че няма никакъв смисъл да сложиш 8 ядрен Ксеон в двигател, който си е останал практически същия в последните 40 години. Пак са 4 (или 6 или 8 ) цилиндъра, датчиците са същите дет са се ползвали преди 40 години, оборотите на двигателя не са мръднали койзнае колко. Какъв е смисъла да смяташ времената на дюзите 10 пъти по-бързо, като двигателя пак прави един оборот за 1/100 от секундата? Или ако смяташ с точност до 15-я знак след десетичната запетайка ще увеличиш мощността или ще намалиш разхода?
За USB-то - кажи ми едно ЕКУ което се връзва по USB към диагностиката. Не говоря за връзката между компютъра и диагностичния уред, а за връзка между ЕКУ-то и диагностичния уред. ВСИЧКИ диагностики са по някакъв вариант на сериен порт, а от 20 години дори са стандартизирани (ISO9141, C.A.N., J 1850PWM, J 1850VPW, KWP2000 ISO14230-4 и т.н.) А не е като да няма процесори които да си имат вградена поддръжка на USB на хардуерно ниво...
Защо точно този процесор? Ами ... предполагам някой е изнесъл малко сорс код от някоя лаборатория на Дженерал Моторс прес 90-те години, и естествено е много по-лесно да почнеш да надграждаш, отколкото да пишеш всичко от нулата. А именно GM през тоя период са ползвали точно тоя процесор за немалко от компютрите в техните коли. Ама ти отде да знаеш таквиз неща ...
Кажи ми само един промишен контролер, който да комуникира с USB вътрешно с някаква друга система. Ми няма... Цялата индустрия продължава да стои на канбъс комуникация, и има причина за това. Ма ти оставям за домашно да разбереш защо.
А 32768 херца за програмистите е същото каквото е 1 килохерц (или 1 мегахерц) за другите "нормални" хора. И не случайно кристала е точно с тая честота. Точно за да може да се работи в секунди по-лесно. Ма и това е доста трудно да се досетиш...
За стила на писане и грешките ... пич, това са хора, които се занимават с компютри и автомобили. Ти ми намери един автомеханик в България който да можеш да пише без грешки... няма да искам да ми посочиш някой дет да чете Шекспир... или да пише като него