От това което разбирам аз, защото моят английски не е на много добро ниво, в последния линк пише че могат да достигнат плътност 1kWh/kg.
Но има информация в същата статия че в момента типовата им батерия за домашно ползване за 24kW тежи 48кг и после са посочени такива на други производители, което ще рече че в момента са с плътност 0.5kWh/kg. Тук я сравняват с POWERWALL на тесла който е 6.4kW и тежал 97kg, вероятно има доза маркетингов трик - защото не съм сигурен дали в тези 97kg не е включен и инвертора със зарядното който са монтирани във общ корпус със батериите.
По важното което пишат е че са безопасни при излагане на огън.
Можели да се презареждат за под минута при температура до 100 гадуса целзи.
4 пъти по дълго-трайни от литиево ионните
20-30% по малък обем от тях, което по пътя на простата инженерна логика означава че реално са с 20-30% по висока плътност kWh/kg, за мен ще рече че са 20-30% по добри и ако цената им е в рамките на до 20-30% по голяма ще има смисъл (ако са със същия брой цикли, ако позволяват 4 пъти повече е въпрос на лични сметки). Иначе ще чакаме да поевтинеят.
За да придобиеш някаква представа по съдържанието на чуждестранни текстове може да ползваш
https://translate.google.bg, върши някаква работа с малко техническа грамотност ще разбереш за какво иде реч, макар и да не е най точния превод.