Здравейте! Имам действащ озонатор с изключителна ефективност, като изпълнението е просто. Генераторче на основата на 555, ключов високоволтов транзистор и автомобилна бобина. Захранване с 12в 0,5А. Особеното е излъчващата озон повърхност. Използвам принципа използван при озонаторите за промишлено производство на озон. Имам два варианта . Единия е стъклена търба от луминисцентна лампа като отвътре и отвън е обвита с метална мрежа към която се подава променливото високоволтово напрежение а при другия вариант е текстолитова плочка също с две мрежички от двете страни и ~ HV от двете страни. Озона се генерира от микроразрядите в стъклото(диелектрика) и се отделя навън. Най-добре се работи с двуполярно напрежение но и с еднополярно променливо пак става добре. С постоянно напрежение нестава. Едното направено устройство дадох на приятел за да тества във въздушния филтър на колата си така че очаквам скоро да сподели какви са резултатите. Продължавам да експериментирам с оптимизиране на излъчващата повърхност с друго устройство което имам. Ако съм доволен от резултатите мога да напрявя малък повишаващ феритен траф такка че да е компактно и максимално удобно като конструкция. При всички случаи ще ги споделя във форума.