smsi-h,
Благодаря за коментара! Наистина ще е добре, ако става дума за некадърност. Притеснението ми се крие в отглеждането на ГМО култури и новия хит - т.нар. чемтрейлс (пръскане с химикали от самолети). Забелязал ли си някаква зависимост, или пък ако имаш информция за влиянието на тези култури върху пчелите?
Ха... добри въпроси задаваш. Нека и по тях внеса яснота.
ГМО-културите се отглеждат през лятото. И медът, добиван от тях е през лятото, което е още една причина през август да се извади всичкия мед, който може да се извади. Целта е през зимата пчелите да зимуват, както се казва, на чисто без синтетични химикали и биологични такива, внесени с меда от ГМО-културите. По принцип нищо не мога да кажа, до колко ГМО-културите влияят на пчелите, щото не знам при нас да се отглеждат такива, пък и нали миналата година забраниха с мораториум отглеждането им. Дано никога не стигнем до отглеждането им, което ще повлияе отрицателно на пчелите, тъй като тези култури са направени така, че да се отглеждат с няколкократно надвишени, спрямо нормалните биологични култури, хербециди и пестициди. Предполагам се досещате как ще повлияят повишените дози хербециди и пестициди на пчелите.
Кемтрейлсовете... Ми те нали са във въздуха. И това са прахообразни частици, които по принцип са по-тежки от въздуха и падат като прах. Е как, аджеба, тези частици ще влязат през зимата в кошерите, и то при условие, че пчелите през зимата рядко излизат да се облитат, излизат масово в ясно и сухо време при температури поне 10 градуса, иначе при 7 градуса само единици, и плюс това в кошерите през зимата не се отглежда пило и не се вентилира мед, т.е. доста малко и пренебрежимо количество от този прах влиза в кошерите през прелката, и не би им оказал толкова голямо влияние, както през лятото.
Лошото е, че и аз живея в град, над който минава международното трасе на пътническите полети. Следи в небето дал господ много. Предполагам, не че съм толкова вещ, но част от следите не са инверсионни, а са си пръскания, т.н. Кемтрейлс. Не съм забелязал да се отразява на развитието на пчелите през лятото и активния сезон. Всичко с тях е нормално. Единствено имаше проблем през миналата година по време на цъфтежа на рапицата, когато много жилеха, но това го свързвам с химическите пръскания на самата рапица. Лошото е, че въпреки, че препаратите, с които пръскат рапицата, не убива пчелите, изключително много ги дразни, а агрономите категорично отказват да казват с какво пръскат. Питали сме ги, но не казват. Което ме кара да мисля, че у нас се пръска с не до там легални и позволени препарати.
vitan-е,
Прав си. В момента съществува масова и непризнавана практика /то си е естествено крадеца да вика, дръжте крадеца, и за тази практика никога няма да се признае официално/ на журналята да внасят непрекъснато страх и смут по всякакви възможни и невъзможни теми. Те не са собственици на медиите и затова говорят и правят репортажи, както им наредят. Предполагам знаете, че ако на една маса има чаша с вода и тази чаша падне от масата, това елементарно действие и събитие може да се покаже по поне шест НАПЪЛНО РАЗЛИЧНИ НАЧИНА.
Нали това е целта на световното правителство, непрекъснато да изпитваме страх, да подхранваме егрегора му и така той за продължава съществуването си. На прага сме на 2012 и битката ще се ожесточава. Егрегора на световното правителство е поставен на карта и затова той се брани и въздействува с всички сили и на всякакви нива, 3D и всички финни. Изнесения репортаж за пчелите е само една брънка от голямото лъжене, което ни лъжат. Важното е да имаш база знания, очи да виждаш невидимото и здрав разум да отсяваш истината от лъжата.