Здравейте всички
Аз съм малко нов тук и така да се каже още съм в процес на натрупване на информация .С други думи още не съм имал време да прочета всичко което ми хвана окото тук
Иначе идеята за Свободна Енергия ме гризе от повече от десет години, но по стечение на обстоятелствата през последните няколко нямах време да се отдам на тази страст.
Е, напоследък се позачетох и ми направи впечатление че за има няма 8 9 месеца форума доста се е обогатил откъм идеи и практически решения. Както и да е,нещо ме озадачава , особено в темите за получаване на електроенергия при КПД над 1. Оказва се че твърде често се наблюдават грешки и неточности при измерванията, съответно започва едно двоумене работи ли или не устройството.
Идеята ми е че някои от експерименталните машинки макар да не могат да се самозахранят или да изкарат чиста използваема електрическа мощност на изхода си равна на входната или по голяма , може би постигат КПД над 1 ако прибавим топлинните загуби в сметката.
Въпросът ми е някой сещал ли се е да сложи някое от по-бещаващите устройства в калориметър и да измери количеството топлина ,което излъчва машинката за дадено време. Дали получената топлина отговаря на прогнозните загуби и дали общото количество енергия на изхода няма да се окаже интересно
Ако е така , следва че имаме работещо свръхединично устройство . Липсата на възможност за самозахранване или по голяма ел. мощност на изхода следва да се търси в некачествени материали за изработка или дребни конструктивни недостатъци .
А тези неща се доизпипват .
Надявам се че дадох свежа идея
Моля администраторите да преместят тази тема където сметнат за разумно
Аз малко се чудих къде да я сложа
Успех на всички съфорумници