juliang, понякога ме изумяваш???
Кой луд пие вода от чешмата, останал ли е някой такъв наивник още?
Изключвам планинските селца, които се захранват от извори.
Разбира се, че всеки нормален човек пие или бутилирана вода или си я филтрира, ако е от мрежата на ВИК (кана "Брита" с активен въглен във филтъра върши чудесна работа).
Аз лично пия всякаква минерална, която е с розов етикет - ниско минерализирана и пречистена, одобрена от МЗ и за бебета.
За ръсенето...че се ръси, ръси се, по тази тема е безсмислено да се спори!
С КАКВО се ръси и ЗАЩО се ръси - вече е отделна тема. Нещата винаги започват като безобидни проекти- за подобряване на мобилните комуникации, за предотвратяване на градушки или урагани, за "асфалтиране" на пътя на климаторегулиращите съоръжения (КЛИМАТИЧНИ ОРЪЖИЯ), за намаляване на парниковия ефект и т.н...
"Пътят към ада е застлан с добри намерения".
Мен лично не ме стопля много мисълта дали някой го прави НАРОЧНО или е нежелано следствие от "благородна кауза", важни са последствията.
Въпросът е, че това е ИНТЕРВЕНЦИЯ в природните процеси, природата няма собствени средства за да ги неутрализира. Организмът иска да се пречисти и го прави, по нестандартен начин! Урагани навътре в сушата, сняг в тропиците, валежи в Сахара...
Ако някой все още не е разбрал, че планетата ни функционира като един голям организъм, значи е умствено късоглед.
Само аз ли отчитам, че такива валежи и наводнения (както в последните 2 години) и то по едно време в цял свят не е имало от потопа насам, може би?
Колко "маса" частици са нужни според вас, за да се замърси даден участък?
Знаете ли, че 10 грама олово, може да замърси питеен водоизточник на цял град и то до степен такава, че да нараснат неврологичните заболявания почти двойно?
Да не си мислите, че пчелните кошери намаляват защото се пренасят в друго измерение?
GMG, не пиши само за да се заяждаш с хората, ако имаш своя мисъл по темата - сподели я с нас. Ако мисълта ти е "заключена" само около други съфорумци, а не за това, което се обсъжда, не я споделяй!