lz1ico@ Здрасти! Горе-долу до една и съща задънена улица сме стигнали с тебе.
Явно бъркаме някъде в подхода.
Според мен при свързванията на ото, т.е. коолекторната и контролната намотка на едно, се получава някакво LC м/у капацитета на мосфета (и вградения в него обраен диод) и навивките ,при дадена резонансна честота (на LC-то) имаме най-високо напрежение на изхода. КПД-то с последната постановка - с малкото смешно феритче е от порядъка на 0.9.
И се дължи просто на вкарването в резонанс на един трептящ кръг .....
Според мен този подход е грешен!
Днес пробвах последния 2 колектора - 6" и 4" рингове, със ферит (томанена тел неръждавейка), резултата не се отличава от предните много. Пробвах да свържа контролните намотки паралелно и последователно - резултата е нулев. Единствено по свързрзването на ото има някакви резултати но според мен това е някакъв страничен ефект.
Отегчен съм вече от ТПУ-то, ще го оставя да отлежи
.
Мисля да пробвам да се занимавам малко с разлагане на водата с електролиза. Имам някои идей да пробвам с различнии честоти и да въздействам със звук (пиезоговорител/и) на водата. Ще използвам генератора на ТПУ-то. Според мен може да има някакви резултати с правоъгълни импулси с подходяща честота модулирани на постоянно напрежение поддържащо електролизата + разклащането на водната молекула с ултразвук.
За звука ми дойде идеята след като прочетох за процеса "кавитация" който се използва с ултразвуковите ванички и перални.