Автор Тема: Мембранна суха клетка  (Прочетена 9089 пъти)

холандеца

• Гост
Мембранна суха клетка
« -: Май 14, 2011, 12:02:20 am »
Отдавна ми се върти в главата идеяата за разделно произвотство на Н2-О2. Бях заложил на електролиза с обикновенна клетка, и след това разделяане по някакъв начин. Но се оказа че освен в разработките на Браун, никаде другаде няма информация за такъв процес. Даже бях убеден, че има готово устройство  :). Миналата седмица пробвах вариянта на разделяне във голямо пространство, като се има в предвит че водорода е около 10 пъти по-лек от кислорода. Използвах 200л пласмасов бидон. Със О2 метър измервах на изходите отдоло и отдоре, и показанията ми изглеждаха много нелогични. На исхода отдоло показваше 25% а на горния 35%. Явно и така няма да стане. Затова остава вариянта на мембранна суха клетка, попаднах на доста информация във интернет, най-интересното на което се спрях ще го приложа в снимки. Ако някой е правил подобни ехперименти и знае нещо по въпроса, и ли проявява интерес, нека драсне няколко реда.
« Последна редакция: Май 14, 2011, 12:33:55 am от холандеца »

vitan

• Гост
Re: Мембранна суха клетка
« Отговор #1 -: Май 14, 2011, 01:03:55 pm »
В училище малките класове се учи как се произвеждат разделно О2 и Н2 (си спомням). На единия електрод едното, на другия другото. Въпрос на „правилна” стъклария :)

холандеца

• Гост
« Отговор #2 -: Май 14, 2011, 05:57:26 pm »
Така е прав си че е известно на всички как се прави в лабораторни условия, когато става въпрос за демонстрация че принципно работи. Но до там приключваме, съгласи се че със ННО освен да си бълбукаме и да си мислим че колите ни ще почнат да горят по малко друго няма да стане. Освен ако неизмислим супер производство със 600% КПД.

vitan

• Гост
« Отговор #3 -: Май 14, 2011, 06:17:35 pm »
Но до там приключваме, съгласи се че .........
Ако не е за нещо промишлено, според мен това си е най-добрия метод за разделяне. Така мисля. Не е проблем да се направи и по-голяма установка, даже не е добре и да е стъклена. Мерак да има :) Макар и според мен за любител такова разделяне да не го намирам за необходимо. За любител най-добре си е Браунов газ. Макар и трудно, но е напълно постижимо. Мерак, бач и пари... и те така.

Неактивен mzk

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 622
  • http://analogov.com
    • analogov.com
« Отговор #4 -: Май 15, 2011, 10:16:21 am »
Коментарите, които не бяха по тази тема, отделих в друга тема: http://mazeto.net/index.php/topic,5939.0.html