Автор Тема: Водород и вакуум в ДВГ  (Прочетена 10558 пъти)

Неактивен пламгаз

• Експериментатор
  • Подготвен
  • Публикации: 103
  • не взимай повече отколкото можеш да платиш!!!
    • plamgaz.com
Водород и вакуум в ДВГ
« -: Май 14, 2011, 11:03:49 pm »
 Здравейте момчета. Не ви ли прави впечатление, че трудно се намира подробна информация за някакви сполучливи опити! Имам странното усещане, че много голяма част от трудовете и публикациите са от хора на които се плаща да ни дезинформират и демотивират. Време е да "разчупите" мисленето и опитите. Всичко, което е изобретено е от хора, които не са се съобразявали с вече известните постижения и догми. Повечето от тях са смятани за луди от съвременниците си. Примерите са безброй. Аз лично сътворих клетка много по различна от всичките ви представи, която прави достатъчно газ за да захрани 2.5 литров мотор, но когато се обърнах за държавно съдействие ми се изсмяха. Нещо повече, руснаците ми хакнаха сайта. Клетката се захранва с 220 а не с 12 волта и идеятя ми е далеч от автомобилите, но това няма значение. Знаите, че в световен мащаб никое правителство няма интерес от ЕНЕРГОНЕЗАВИСИМИ поданици!!! Иначе кой ще пълни Хазните им и какво ще стане с атомните централи и останалия техен бизнес??? Всички правим някакви опити, но всеки крие добрите постижения и се надява да извлече дивиденти от тях. Така няма да стигнем далеч.

Неактивен mzk

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 622
  • http://analogov.com
    • analogov.com
Re: Водород и вакуум в ДВГ
« Отговор #1 -: Май 15, 2011, 12:21:56 am »
Пламене, не си първия, който твърди за свръхефективна клетка, няма и да си последния, който ще замлъкне (а имаше един, дето ни баламосваше и накрая си призна).

Искам само да ти обърна внимание, че клетката, както написа холандеца, трябва да е с МНОГО голям КПД, за да захраниш ДВГ. Какво като била на 220. И на 1000 да е, се тая. Трябва да се спазват електрохимичните процеси.

Има нещо, което колкото и да ми говорят за конвенционална наука и прочее глупости, не може да ме разубедят, и това е топлинната енергия, която трябва да се създаде в цилиндъра, за да разшири газовете и да избута буталото. Ако твърдиш, че можеш да захраниш голям двигател само с клетката (говоря за натоварен двигател), дълбоко се съмнявам. Трябва да има КПД в пъти, да не кажа порядък.

Просто споделям. Ще приключа с един цитат: "Който и да търси истината, Бог вижда, който и да лъже, Бог вижда."

Неактивен пламгаз

• Експериментатор
  • Подготвен
    • plamgaz.com
« Отговор #2 -: Май 15, 2011, 08:18:09 am »
Здравей MZK. Започвам коментара си с поздрав защото уважавам добрия тон. Не виждам в коментара си твърдение за супермощна клетка. Имам клипове на постижението си, но не зная как да ги кача във форума, за да станат достояние на всички. А да твърдиш, че лъжа първо трябва де ме познаваш. При един от поредните ми опити с воден предпазител за ниско налягане с отворен доливник наблюдавах следното явлание: След всеки взрив водата от доливника се прибира в резервоара и след време се връща обратно. Мисля, че около това свойство на имплузивното горене не водорода се крият неуспехите ни.

DIDO112

• Гост
« Отговор #3 -: Май 15, 2011, 09:00:06 am »
Всеки които твърди че има свръх ефективна клетка и не публикува схема или има комерсиални цели или лъже, и в двата случая не е за този форум.

Неактивен mzk

• Много Напреднал
    • analogov.com
« Отговор #4 -: Май 15, 2011, 10:13:37 am »
Пламене, под големия бял прозорец, в който се пише текста на коментата, има бутон "Прикачени файлове и допълнителни опции". Него можеш да използваш, за да качиш файлове до 40 мегабайта. Ако клипа е по-голям, качи го на dox.bg примерно, или в някой сайт като youtube.com и дай линк. А ако има още проблеми - пиши ми на ЛС или на мейла на форума - forum (маймунка) mazeto.net

Имай предвид, че термодинамиката на цикъла е съвсем различно нещо от КПД-то на клетката, но ДА, след всички тези години, явно че единствения вариант да има ефект от цялата работа е при изгарянето на водорода близо до ДМТ, след което да се използва вакуумът създаден от изгарянето му до вода, за да придвижи по някакъв начин буталото от ДМТ към ГМТ.

Правил ли си промени по момента на запалване в твоя ДВГ?

Неактивен пламгаз

• Експериментатор
  • Подготвен
    • plamgaz.com
« Отговор #5 -: Май 15, 2011, 11:09:49 am »
Разбира се,че съм правил. Най-добър резултат се получава при 6-8 градуса след ГМТ, но там е много комплицирано съотношението м-у горивата (LPG/ водород). Ако се работи по цялосно заместване на горивото ще трябва да се прави и корекция и в газоразпределението, но при един разпределителен вал е почти невъзможно да се постигне идеалното съотношение. За съжаление не разполагам с ДВГ - двувалка, който да рискувам. И аз, като всички Българи- когато имам пари не мисля за икономии, а като свършат вече е невъзможно да експериментирам. Опитвам се да сменя мисленето и се надявам скоро да зарадвам форума с нещо завършено.

lubitel-art

• Гост
« Отговор #6 -: Май 15, 2011, 07:51:27 pm »
Само да вметна една идея за електролизерите.
Има  материали в нета  за електролиза на разтвор на  Урея (карбамид).
3-4 пъти по малко енергия за разделяне на водорода  му трябва отколкото при водата.
Доколкото прочетох тук там и по видеоклипове най-добра продукция има при нисък волтаж.
Може би има хляб в тая пикоч най-вече при автомобилите  :)

Карбамида е синтетична урея и се ползва за тор в сел. стопанство, евтин е.
Някой може да реши да пробва с такъв разтвор , но да знаете че трябва да вземете предпазни мерки най-вече за очите.

Неактивен mzk

• Много Напреднал
    • analogov.com
« Отговор #7 -: Май 15, 2011, 10:00:49 pm »
Ако беше потърсил, щеше да знаеш, че тема за електролизата на урея във форума има, и нямаше да пускаш коментара си тук (където въобще не му е мястото).