Автор Тема: HHO газ и ламбда сонда  (Прочетена 9663 пъти)

trax

• Гост
HHO газ и ламбда сонда
« -: Ноември 03, 2008, 09:13:07 pm »
Здравейте,

Преди време бях питал как се отразява подаването на HHO газът на индикациите на ламбда сондата. Не си спомням дали някой ми беше отговорил и дали някой въобще го е наблюдавал. Каква информация имам от днес -купих си ето това нещо от ebay:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&item=170275890386
и говорих с продавача по въпроса за ламбда сондата.
Според него след подаването на HHO газът (и смесването му с бензино-въздушната смес) индикацията на ламбда сондата е "бедна смес", което довежда до увеличаване на горивоподаването. За да се компенсира този проблем в комплекта, който се продава има компенсиращо устройство, което се поставя между сондата и контролния блок на колата. До колкото разбирам повдига леко напрежението подавано от ламбда сондата и така предизвиква изкуствено индикация "богата смес". Надявам се това да е полезна информация за тези, които са решили да сложат електролизера в колите си, а не само да тестват в банята ;)

trax

• Гост
Re: HHO газ и ламбда сонда
« Отговор #1 -: Ноември 12, 2008, 08:51:39 pm »
Останал съм в тотална заблуда за "устройството", което компенсира показанията "бедна смес". Оказва се, че това е една втулка, която се навива на мястото на ламбда сондата, а самата сонда се навива на втулката и по този начин активната част се изтегля по към стените на изпускателния колектор или дори може и във втулката да попадне. Примитивна история...

aviv

• Гост
Re: HHO газ и ламбда сонда
« Отговор #2 -: Февруари 28, 2009, 10:32:25 pm »
След двигателя в испускателния колектор.