Здравейте колеги, ето изводите до които достигнах.
С кръгли магнити не става. Магнитите трябва да са правоъгълни на статора и по възможност като пръчки така, че единия им полюс да е възможно по-далеч от другия за да не влиае много на магнитите на ротора. Магнитите на ротора трябва да са квадратни или правоъгълни с подходящо намагнитване. Магнитите на статора трябва да са с по-голяма площ от тези на ротора. Кръглите магнити остават пролуки през които минават магнитни силови линии от полюса който е от другата страна и се усеща едно леко съпротивление на ротора когато преминава през тази пролука. Магнитите на статора трябва да са плътно наредени и си мисля за някоя метална пластина от края, който не се използва за да се намали влианието на ненужните полюси от статора в-у ротора. Наредих (на тая пробна сглобка от клипа по-горе) по 24 магнита от страна и се усеща как на едната страна движението на ротора е много по-лесно от колкото на другата, само тия пролуки м-у магнитите и площта им не позволяват да се завърти ротора свободно.
В момента ме е хванала кризата но съм убеден на 90% че с правилните магнити тоя двигател ще заработи.
До altium. Вече за 3-ти път си поправям поста и почнах да се нервя. Оправете си сайта и спрете със смотаните забележки, изкара ме неграмотен. Знам кога какво се слага и това, че съм натиснал друг бутон не ме прави неграмотен. Следващия път когато сметнеш да ми натякваш така, по-добре ми изтрий поста, поне ще знам да не пиша повече и всеки да се спасява!