От два-три дни отново се ровя в здравните сайтове, този път да си припомня "хватките" и "точките" за масаж с акуПРЕСУРАта или Рефлексотерапията, както още и казват. Така попаднах на цитирания отдолу текст.
Направо зашеметяващо е колко много отровни вещества са навлезли в хранителната промишленост и ни тровят най-арогантно...
Чудя се какво още не са отровили!
Цитатът е от този сайт - в него има и други много интересни публикации:
http://svetulka1000.blogspot.com/2014/01/blog-post_2242.html"Не купувайте тези храни в родните хипермаркети, убиват ви бавно!
Не употребявайте млечни продукти, които се съхраняват повече от два месеца! Всичко, което се съхранява повече от две седмици, е опасно. Асептичната им опаков-ка съдържа антибиотик. И това не е всичко...
Автор: Флагман.БГ
Прекомерната употреба на трансмазнините води до намаляване нивото на мъжкия полов хормон тестостерон и влошаване качеството на спермата
За да се радвате на нормален и здравословен живот, ще ви представим списък от най-вредните храни, които се пласират в българските хипермаркети.
Бял шлифован ориз
Болестта бери-бери е широко разпространена в източните страни до началото на ХХ век и се смяташе за една от най-опасните. Тя поразява нервната система, което води до слабост, загубата на апетит, повишена възбудимост, парализа с голям риск за смърт. Често от бери-бери страдали японските моряци. През 1884 г. японският диетолог Т.Такаки забелязал, че заболяването може да се избегне, като се увеличат зеленчуците в менюто. През 90-те години на 19 век холандският лекар Х. Айкман открил, че болестта възниква при употребата на шлифован ориз; и че човек може да заболее от полиневрит, ако употребява пилешко месо от пилета, хранени основно с този вид ориз. Полираният ориз се получава чрез отделяне на обвивката от зърната, която има лечебно действие. След продължителна работа учените успели да отделят от оризовите обвивки кристал-но вещество, което съдържало сяра. Това вещество е витамин В1, тиамин, който пред-пазва и лекува бери-бери; липсата му в полирания ориз водела до заболяването. Тиами-нът бил изследван чрез химически методи и през 1937 г. бил синтезиран. Днес го доба-вят към полирания ориз и бялото брашно.
Захарозаместители
Всички заместители на захарта имат силен жлъчегонен ефект.Ако имате болести на жлъчните пътища, заместителите на захарта могат ги да изострят. Подсладителите в газираните напитки ги превръщат в истинска отрова. Момчетата пият газирано с литри, а по-късно заболява простатата им…
Ацесулфам – Е950, Sweet One. През 1974 г. в САЩ ацесулфамът бил признат за бавно действаща отрова, която ускорява развитието на злокачествените тумори.
Аспартам – Е951. Търговски имена – суитли, сластилин, сукразид, нутрасуит. През 1985 г. е открита химическата нестабилност на аспартама – при температура около 30 градуса в газирана вода той се разлага на формалдехид (канцероген от клас А), метанол и фенилаланин.
Цикламат – Е952. От 1969 г. е забранен в САЩ, Франция, Великобритания и редица страни, заради подозрения, че провокира бъбречна недостатъчност. В страните от из-точния блок е много разпространен заради ниската си цена.
Захарин – Е954, псевдоними Sweet‘n‘Low, Sprinkle Sweet, Twin, Sweet 10. Разрешен в много страни, но лекарите не го препоръчват, когато човек няма диабет. Има подозре-ния,че захаринът изостря жлъчнокаменната болест.
Ксилит – Е967, Сорбит – Е420. В големи дози – повече от 30 грама на прием, предиз-виква разстройство на стомаха.
Трансмазнините
Трансмазнините са специфичен вид ненаситени мазнини, получени по изкуствен път. Течните растителни масла при хидрогенизирането се превръщат в твърди растителни мазнини – маргарини, кулинарни мазнини. Хидрогенизираните мазнини имат деформирана молекулярна структура, нехарактерна за природните вещества. Вграждайки се в клетките на нашия организъм, трансмазнините нарушават клетъчния метаболизъм. Хидрогенизираните мазнини пречат на пълноценното хранене на клетките и водят до натрупване на токсини, което е една от причините за болестите.
Масло, което съдържа 72,5% мазнини, не бива да се употребява. Това е хидрогенизира-но масло с лошо качество, разбито с водород.
Не употребявайте масло с масленост под 82,5%.
В резултати от изследвания на негативните последици от употребата на трансмазнини-те са публикувани следните им свойства:
Влошаване качеството на млякото у кърмещите майки; с млякото трансмазнините се предават на детето.
Раждане на деца с патологично ниско тегло.
Увеличаване риска от диабет.
Нарушаване на работата на простагландините, което се отразява негативно върху ста-вите и съединителната тъкан.
Нарушение на функцията на фермента цитохром-оксидаза, който играе ключова роля в обезвреждането на химическите вещества и канцерогени.
Отслабване на имунитета.
Намаляване нивото на мъжкия полов хормон тестостерон и влошаване качеството на спермата.
Нарушаване на клетъчния метаболизъм и в резултат: атеросклероза, артериална хипер-тензия, исхемична болест на сърцето, рак, затлъстяване, влошаване на зрението.
Употребата на хидрогенизирани мазнини намалява способността на организма да се противопостави на стресовете, увеличава риска от депресии.
Продукти, които съдържат трансмазнини:
Маргарин
Меките масла, миксовете от краве и растителни масла
Рафинирано растително масло
Майонезите
Кетчупите
Продукцията на бързото хранене (фаст-фуд), за приготвянето на която се използват трансмазнини
Сладкарски изделия – торти, пасти, бисквити
Снаксове, чипсове, пуканки
Замразени полуфабрикати
В рибните консерви, които не са мариновани в мазнина, е добавен уротропин, който е признат в света за много опасна добавка и е забранен. В състава на уротропина влизат амоняк и формалдехид.
Хайверът може да се съхранява дълго само в замразен или силносолен вид. Ако се про-дава слабосолен хайвер, значи в него има или уротропин, или лимонена киселина.
Продукти, които съдържат генномодифицирани организми
Какао
Фъстъци, в тях вграждат гена на петунията. Получава се страшно отровно вещество; насекомите не нападат фъстъците.
Вносните картофи
Зеленият консервиран грах
Консервираната царевица
Царевичните пръчици
Зърнени закуски с ароматизатори и оцветители, които напомнят натуралните.
Храни, пълни с химия:
Бонбони: в производството им се използва силна химическа есенция.
Мармалади и сладка, които са мощни антиокислители. Никога не можете да съхраните плода във вида, в който го купувате от магазина. Конфютюрите и мармаладите там нямат нищо общо с натуралните сладка, които приготвяме вкъщи. Просто чудо на химическата промишленост, и то смъртоносно опасно.
Пържените картофи в заведенията за бързо хранене.
Хамбургерите и дори салатите в МакДоналдс, дюнерите.
Продуктите за бързо приготвяне, юфки, разтворими супи, картофено пюре, бульонни кубчета; всичко това е истинска химия, която нанася вреда на организма.
Всички колбаси, шунка, суровопушени колбаси и пр. – те са произведени от генномо-дифицирана соя. Кренвирши, наденици, варени колбаси, пастети и други, съдържат и скрити мазнини. Те съдържат сланина, свинска кожа и други отходни месни отпадъци; тези вредни вещества са около 40% от колбасите и са маскирани като месо. В колбасите няма никакви натурални съставки; в производството им се добавят и специални гелове, които съдържат каратинин, усилватели на вкуса, оцветители. През нощта в специална апаратура гелът се смила заедно с кости и други боклуци и се получава голямо парче “месо”. Розовият цвят на това “месо” се получава от усилвателите на цвета заедно със специалните лампи на витрината, под светлината на която колбасът изглежда свеж. Течностите за пушене на колбасите съдържат формалдехид!
Не употребявайте млечни продукти, които се съхраняват повече от два месеца! Всичко, което се съхранява повече от две седмици, не бива да се употребява. Асептичната им опаковка съдържа антибиотик.
Дините са обработени с такива отрови, че направо си подписвате смъртната присъда.
Не купувайте грозде, което не се разваля! Обикновено го обработват с хлороформ и други сериозни антиокислители.
Чушки, които не са характерни за сезона, те са генномодифициран продукт!
В последно време се говори за вредата от хляба, произведен с мая. Вместо хляб ние консумираме гъбички. Затова предпочитайте ръжен хляб. Рафинираното бяло брашно от висш сорт и други рафинирани продукти влизат в списъка с топ-вредните продукти.
Гъбите от магазина: те съдържат отровите цитотоксини. Най-опасните отрови, които се съдържат в тях са аманитините, които потискат образуването на клетки в РНК, който управлява синтеза на белтъчините, което води до дисфункция на черния дроб, а е въз-можен и летален изход.
Сухи кайсии, сливи, стафиди – красивите сухи плодове показват, че са обработени с химикали.
Сладолед – днес няма сладолед, произведен от мляко. Плодовите сладоледи са голи есенции, в тях няма нищо натурално.
Опаковани кексове, бонбони, шоколад: 90% от шоколада не е шоколад, а оцветители и заместители на захарта и какаовото масло; шоколадите са с много калории, съчетани с химически добавки, ГМ-продукти, оцветители и ароматизатори.
Пилешкото месо на нашия пазар съдържа женски хормони, затова мъжете не бива да ги употребяват. Пилетата получават шест женски хормона, включително прогестерон. При мъжете, които консумират постоянно пилешко месо, спада тестостеронът под въздействието на женските полови хормони.
Разтворимите кафета водят до пълно израждане на хормоналните жлези.
Чуждестранните ароматизирани чайове, които съдържат лимонена или портокалова киселина. Веднага възниква зависимост, а всички киселини трябва да се изведат от организма.
Майонези, кетчупи, сосове и подправки – съдържат много оцветители, заместители на вкуса, ГМО и консерванти, които нарушават микрофлората в червата, унищожават полезните микроби в организма.
Сладките газирани напитки, които са смес от захар, химия и газове. Кока-колата освен букета от химия съдържа и 4-5 чаени лъжички захар!
Соковете в пакети и кутии нямат нищо общо с натуралните съставки. Там няма никакви плодове!
През зимата ягодите са съвършено безполезен продукт, там няма никакви витамини!
Този списък съдържа продукти, от които трябва да се откажете напълно. Става дума не за вредни, а за смъртоносни храни!
Необходимо е органите, които отговарят за безопасността на храните, да ни посочат как да оцелеем при тези обстоятелства. Какво можем да ядем, каква е пределната доза, как да разнообразим менюто си, за да не натрупваме в организма си вредни вещества, какво да употребяваме, за да неутрализираме или минимизираме вредното въздействие на отровите. Засега и Министерството на земеделието, и Агенцията по безопасност на храните си траят, пълна тишина. Българите трябва да бъдат добре информирани, да бъдат посъветвани как да оцелеят в тази ситуация, пише rasper-bg.com, цитира pik.bg."