Напротив, има доста силна теория зад гладолечението.
Не че то ще проработи в повечето случаи. Не съм специалист по въпроса, но наистина има метаболитни механизми, които се включват в критични за живота на организма ситуации. Така работи гладолечението. Но на кои проблеми действа и за кои е смъртоносно не питай мен. Аз само съм чел че има, но не и какво е.
Но недей да даваш примери от древен Египет. Все пак тогава систематизирана наука е нямало и хората са можели единствено да експериментират на случаен принцип. За съвременна наука задълбочено изучаваща механизмите на процесите можем да говорим някъде от края на 19-ти век.
По въпроса с антибиотиците.
Те са такава силна отрова за човешкия организъм, че много силно увреждат черният дроб и правят кака, че след дълга употреба силно намаляват неговия капацитет. Има начин човек да измери в домашни условия и с прости средства, как всъщност и в каква астепен му работи дроба. Но аз сега няма да го кажа, защото се надявам "теорията" да го е казала вече, или по-скоро дъблоко се съмнявам.
А аз какво съм написал? Антибиотиците са отрова. Но са много по-силна отрова за патогените, от колкото са за организма. За разлика от хлоратите, които са приблизително еднакво ефективни отрови и за патогените и за твоя организъм.
На следващо място, антибиотиците не действат върху вирусите, а върху гъбите, те направо ги карат да преяждат с тях и да се размножават в масирани растежи, което по-късно води до рак. Една от основната причина за развитието на рака масово в обществото е употребата на антибиотици. Другата вреда от тях е мутацията на бактериите от самите антибиотици и достигането на пълна резистентност, което води до невъзможност за лечение с тях. И т.н. и т.н. - много .... много още може да се каже.
Никой не твърди че антибиотиците действат върху вирусите.
Но връзката антибиотици-гъби-рак, извини ме но е пълна щуротия да се генерализира. Съгласен съм, че някои плесени могат да произвеждат мутагени и така да индуцират рак. Но това ще са единици. Рака се дължи на грешки в собствената система за реплициране на ДНК, или на външни мутагенни фактори стимулиращи образуването на свободни радикали (хлоратите например са точно такъв фактор).
Колега, сега признай на самия себе си, колко често ползваш антибиотици или си спомни, преди колко време за последно си вземал, а после аз ще ти кажа, чрез практика с алтернативната медицина от колко време - години не съм ползвал.
За съжаление паметта ми не е чак толкова добра, но ако не бъркам за последен път пих антибиотик 2005-та или 2006-та. Но тогава работих тежка физическа работа комбинирана с хронично недоспиване, което ми бутна имунната система. Но от както си пооправих хранителния режим, спрях вегетарианството и започнах повече да мисля какво ям не само от енергийна гледна точка, не съм имал заболяване изискващо антибиотик.
Считам за недупостимо доктор, който е учил в унивирситета химия, да твърди, че хората пиели белина. Не знам някой в тази тема да е коментирал пиенето на белина или сравнявал ММС с белина. С прости думи да го кажа: Ако пием кислород със сигурност ще се изгорим, но ако го свържем с водород ще утолим жаждата си. Такава е аналогията с белината колега.
Май не разбра аналогията.
Белината действа като такава защото отделя силен окислител. В България белина се нарича разтвор на натриев хипохлорит. В други държави обаче (и особено в индустрията) натриевия хлорит се използва като избелващ агент. Така, че и натриевия хлорит и натриевия хипохлорит са белина.
Което си е съвсем в реда на нещата, понеже и двата химикала отделят силни окислители (хипохлориста или хлорна киселина), които са и активните форми на тези два химикала. А ММС представлява точно подкислен натриев хлорит, който в киселинни условия се разпада до слабата хлорна киселина (която е силен окислител) и натриева сол на киселината която използваш за да приготвиш разтвора. Така че ако щеш ми вярвай, но да пиеш ММС и да пиеш белина, са синоними.
А за ферментиралите плодове отново не си прав.
Аз не съм ял такива и нямам такова намерение да го правя. Причината е проста. В гнилостните процеси се развиват много опасни микроорганизми - предимно плесени. Плесените от плодовете са изключително канцерогенни. Има правени опити с кокошки, които са хранени в продължение на няколко месеца с ферментирали и гнили плодове и зеленчуци. Впоследствие всички заболели от рак. Дали ферментиралите плодове съдържат коли бактерии - стрептококос термофилос или бацилус булгарикус - аз не зная. Може и да има, но не си струва риска.
Да не знаеш нещо не е престъпление.
Така, че нека да ти обясня. Има много голяма разлика между термините "ферментация" и "гниене". И млечно киселите бактерии, които се използват за производството на ферментирали храни са антагонисти на гнилостните. Една от функциите им в червата е именно да изместят гнилостните бактерии. Принципно за производството на ферментационни храни се използват бактерии, които са част от естествената чревна микрофлора. Това са така наречените пробиотици, без които просто си умираш (а без които ще останеш, ако пиеш повечко дезинфектанти, като гореописания хлорат). И не ти казвам да ядеш гнили плодове, а ферментирали храни като естествени туршии, кисело мляко, зряло сирене, истинска боза (ако я намериш) и други такива. Там плесени няма, с изключение на синьото сирене.
Но това че е плесен не означава, че произвежда токсин. Разнообразието от плесени, дрожди и бактерии е огромно. Само малка част от тях са опасни. От печурката например не се тровиш нали? Е тя също е плесен, колкото и странно да изглежда на пръв поглед.