emergence аз имам почти същата сглобка - подобно колело, същите батерии и същия кит. Електродвигателя предполагам е 500w, на който му дават 700w пикова мошност. Много внимавай с дупките, макар да ти се струва ниска скорост, на 2-3 пъти щях да падна, след като отскочих от седалката. Не ти препоръчвам да си зареждаш батериите с 36 волтово зарядно, защото много е вероятно бързо да съкратиш живота на някой акумулатор. Не се зареждат равномерно и най-разредения се зарежда най-бавно, следователно или ще оставиш някой акумулатор незареден или някой презареден. Както каза
Радeв, следи да не ги презареждаш. Аз моите ги зареждам с обикновено зарядно (за автомобилни акумулатори) до 14,1-14,3 волта (свързани паралелно) и после с адаптер от суич до 13,5-13,8 волта. Много бързо скача напрежението, когато достигнат горните граници.
Вероятно слънчевите панели са ти от градински соларни лампи и ако наистина е така, препоръчвам ти да не се занимаваш с тях, що се отнася за зареждане на тези акумулатори.
Колкото до повишаване на мощността, ако си прочел другата тема за електровелосипедите, там има описано как се постига. Повишаване на напрежението е добро решение, но с колко можеш да го повишиш, зависи от контролера ти.
Прилагам документ за характеристиките на моите батерии, предполагам и твоите няма да са по-различни -
http://www.sunnyway-battery.com/PDF/ge/SW12120%2812V12.pdf Там се вижда, че тези 12 Ач акумулатори са много далеч от 12Ач, при използването им за този електродвигател - около 9 А при равномерна максимална скорост и около 22 А при начално ускорение.