При всички изказани тук предположения, отчитайте факта, че инернет яко се следи от американците.
Имаха нужда преди години от мащабен инцидент (кулите близнаци), който да развърже ръцете на сената за приемането на ред насъбрали се законопроекти до тогава.
Всичко беше представено под формата на "мерки за борба срещу световния тероризъм".
Оттогава се следи вече всичко почти изцяло официално,предполагам всички знаете как?
Множеството БОТОВЕ засичат разни думи като кодове на повече от 120 езика, други програми отсяват "плявата" от "ценната" информация.Сравнително малък екип е в състояние да обслужва това глобално следене и да изготвя доклади до съответната инстанция.
Дори имат разработена програма (поне от 15 години),която е разработена като изкуствен интелект и се шляе свободно из нета.За последното не ме питайте откъде го знам, но е от типа на така наречения "фул контакт", така, че не мога да имам съмнения по въпроса.
Та...в тоя ред на мисли се питам дали ситото на "инернет цензурата" нарочно ни пуска "фъндък" с някои подобни пробиви - подхвърлят ни трохи или наистина не смогват да озаптят всичко?
Според мен и двата варианта може да ги има едновременно.
Скоро САЩ официално признаха за програмата HAАRP, това какво значи според вас?
Всяка правителствена разработка (руска или американска) се огласява, когато вече е минало достатъчно време и вече не е най-новата и най-секрeтната...представяйте си колко са новите и неогласените?
Нещо е набрало прекалено голяма "явност" и се пуска по малко информация, колкото да разлае кучетата (като нас).
Въпросът при тези изпускания е дали са контролирани или не съвсем, дали са за отклоняване?Знаем, че най-добре се лъже на базата на истината, като леко изместиш фокуса на вниманието, акцентираш върху едни неща, а омаловажиш други...