Виноват, изказах се неподготвен.
Ако няма усилване от механиката, в тази конструкция електрическата част не може да даде усилване. Просто това е време за губене, забавление.
Пожелавам успех в настройките на механичния и електрически резонанс. Тук имаме една степен на свобода, и получаването на вечно кръгово въртене ми се вижда невъзможно. Теоретично нещата не се връзват, на практика енергия от резонанс не съм изкарал, ако ще да е механичен.
Трябва да имаш параметричен резонас или кръгово въртене от две сили на 90 градуса. ПОПРАВЕТЕ МЕ не виждам, нито едно от явленията!
П.П. Имам идея да се ползват две елипсовидни зъбни колела, дефазирани на 90 градуса. Задвижвани от велосипедна верига или назъбен ангренажен ремък от кола, заедно с обтегача. Въртящият момент е сила по рамо, параметрично са изменя рамото, съответно и въртящия момент. Получаваме любимото ми дефазиране на 90 градуса. Първият вал има максимален въртящ момент, вторият минимален, след четвърт оборот (90 градуса) първият вал е с минимален въртящ момент, втория е с максимален и т.н. С гъвкавостта на обтегача и масата му, може да се направи механичен резонанс (обороти).
Предполагам, че направата на елипсовидни зъбни колела 2 броя (може в предавка едно към две, изказвам се неподготвен) няма да затрудни колегата.
УСПЕХ!