При мен честотата е около 19 kHz и с подбор на кондензатора може да бъде и 15,625 kHz, затова при аквариума на Капи се виждат платки от хоризонтална развивка на лампов телевизор, които според мен работят, а не са камуфлаж, това е високочестотния генератор и всичко в тази кутия работи.. Намерих начин да зареждам кондензатора на вория контур без проблем, както и начин да снемам енергия от него, без да нарушавам резонанса, но за по-добра ефективност бобините трябва да, са две, както е при Капанадзе вклюително и при зелената кутия, там втората бобина е в кутията, а на другите установки се виждат, че са по две. Н 100квт установка, високата бобина е резонансната, а от от другата се снема енергията. Принципа отдавна ми е ясен, но проблема беше, как ефективно да се зарежда кондензатора, за да се преодолеят загубите в контура и той да започне да генерира енергия. 50 херца ще ги мисля после, но първо трябва да съумея да сваля по- голямата част от енергията във втория контур. За мен генератора на Капанадзе е реално съществуващ и няма никакво съмнение в това, така, че не се отказвайте от опитите. А аз колко пари и време съм посветил на това, просто ви е бедна фантазията.ПОЗДРАВИ!!!