Здравейте!
През последната седмица експериментирам с двигателя на Бедини и имам сравнително добри резултати. С удоволствие желая да споделя, че днес постигнах изходна мощност с 0,3 W (300mW) ПОВЕЧЕ от входната (при входна 2,1W и изходна 2,4~2,5W. Резултатът е наистина скромен, но е реален. Всички напрежения и токове са изправени и филтрирани, така че не можем да говорим за изкривявания и неточност на уредите. Освен това има и допълнителна механична мощност, която не е оползотворена.
Интересно е, че при включване на товар към изхода на двигател-генератора, входния ток намалява осезаемо, а оборотите на двигателя се повишават.
За сега не е възможно да го пусна в режим на самозахранване, тъй като съпротивлението на входа е различно от съпротивлението, при което съм включвал товар и имам описания резултат. Мисля, че това е временен недостатък, който ще бъде решен с оптимизирането на устройството.
Реално получената изходна мощност идва изцяло от самоиндукцията, а не се генерира от магнитите, които по-скоро служат за получаване на въртящ момент и импулсен режим на работа.
Управлението на транзисторите става с датчик на Хол , което за мен е по-удобно и ефикасно от използването на бобина към базата. Първо опитах с бобина спрямо базата, но се получи автогенерация и нулев резултат. При експериментиране с по-големи магнити имам доста голяма механична мощност, която в пъти превишава вложената, така че надявам се за не много време да имам действащ автономен образец.