Здревей колега "rebel" !
Не съм се засегнал, няма да е нормално всички да сме на едно мнение . Аз просто казах това което мисля.
Обратния /отрицателен/ високоволтов импулс при Бедини се получава ВИНАГИ при подаване на стръмен еднополярен импулс при която и да е намотка /не само в неговия двигател, а просто върху една бобина без сърценина/, като неговата амлитуда е по-голяма ако липсва метална сърцевина в бобината - на този принцип работят импулсните металдетектори.
Мога да се съглася, че при Бедини вероятно има конвертиране на един вид енергия в друг, но това конвертиране не става в батерията а в "бобината-кондензатор". Скаларната вълна, която има само електрически потенциал /електростатичен/ го предава на бобината чрез нейните явяващи се навивки като кондензатори, понеже между навивките в бобината винаги има потенциална разлика, т.е. те са кондензатори, но като цяло пък намотката е и бобина, този потенциал скаларен, приложен вече в бобината-кондензатор кара електроните в проводника да се движат, точно в тази намотка, като вторичната при Тесла-трафа става конвертирането.
Когато говорим за ФРИИ ЕНЕРДЖИ генератор, не е мръсна дума да говорим за КПД, даже е задължително и най-важно условие, щото иначе няма смисъл цялата тая работа.
Бедини не показа колоко входна енергия влиза и колко изходна излиза. Аз лично при него не виждам практично приложение.
МЕГ на Том Барден, ТПУ на Стивън Марк и генератора на Капанадзе нямат тоя проблем, при тях явно изходната енергия не пречи да самозахранят устройствата !!!
Както и да е, нямам намерение да убеждавам никого в разсъжденията си, нито да изпадам в спорове.
От патентите, лекциите и записките на Тесла научих едно: - Много кратки импулси, високи напрежения и най-важното - РЕЗОНАНС!
Едно от тези условия да липсва, конверсия на един вид енергия в друг може и да има, но горница в плюс няма да има.
И друго, Тесла не е работил с много високи честоти, щото е било трудно да намали индуктивността на вторичната бобина-кондензатор, много пъти е правил опити за това, а и антената му е била с 1/4 от дължината на вълната /металната тръба която свързва тороида кондензатор на върха на кулата/, та като имаме предвид, че тая кула е била висока 60 м. можем да изчислим колко му е била честотата. И още, Капанадзе работи на 50-100 Hz, ТПУ на Стивън Марк на 5 kHz - това са ниски честоти.
За да има горница трябва да има винаги електростатичен резонанс между "изходния конвертор" и "входния възбудител".
Няма да коментирам тук повече, защото се измества темата.