Нещо и аз се позапалих да реализирам едно такова генераторче, та имам някои питанки към колеги, които вече са запознати с темата :
1 Каква всъщност е разликата в принципа на работа между изпълнението на Линевич и това от немското клипче?
2 Как се реализира "двуполупериодното изправяне" всъщност?
3 Ако се поставят n (n>1) на брой двойки ексцентрици с подходящо дефазиране, сумата от тяхната работа ще доведе до по-плавен въртящ момент на изхода, или ще се самоунищожава?
При Линевич 50% от получената енергия "изтича" през еднопосочен съединител, при другия вариант имам известни съмнения - добре е да се симулира с някакъв софтуер за кинематика.
Няма изправяне - при 5000 мин-1 , се повтаря 2 пъти цикъла в секунда и не се отразява на движението на генератора.
Разликата между "връщане" и "подаване" (при 2 двойки) на енергия е малка. Ако имаш 2 двойки ще имаш въртене но много малък полезен момент. Линевич използва еднопосочен съединител за да спре нежелани сили т.е. да има само движение в една посока.
Добре разгледай сайта му!. Не експериментирай - няма ползва. Прави това което той е правил - здраво, надеждно и работещо...и много скъпо. Лагерите които той използва са скъпи (1 бр. около 500 лв., необходими 4 бр.) и т.н. Необходими са ми инвестиции в експерименти...
Аз не съм се предал.
Успех!