Колеги, не знам как си ги представяте нещата, но имам чувството, че тук царуват някакви дълбоки заблуждения... Енергията необходима за, и отделяща се при ядрена реакция e стотици хиляди пъти (или 5 порядъка) по-голяма, отколкото при нормална химична реакция, каквато е горенето например. Повярвайте ми - ако успеете да постигнете устойчива ядрена реакция (която тук наричате "трансмутация"), това дали ще горите водорода и въглерода, получени при нея, ще ви е последна грижа... Това е все едно да предизвикате ядрен взрив, и да се интересувате дали той ще успее да запали купчинката съчки, която сте събрали на 5 километра от епицентъра му...
Ако ставаше толкова лесно - със запалка, с оргон и с на баба ти хвърчилото, хората нямаше да строят такива големи и скъпи съоръжения, със съответните мерки за безопасност, за да провеждат и изследват подобни реакции. Дори и да успеете с подръчни средства, в което много дълбоко се съмнявам..., скоро така ще се облъчите (ако не вземете съответните адекватни мерки), че по-добре изобщо да не сте се захващали...
Попрочетете малко повечко за ядрените реакции, за йонизиращите лъчения и т.н. и си преценете сами доколко е възможно в една кутийка от бира и при съответното високо напрежение да постигнете реакции, които и в ядрата на атомните реактори са невъзможни...