С 200% не съм сигурен, но над единица задължително.
Ако, на електролизер с 99% КПД, му се сложи енергията, която акумулира в налягане причинено от производството на газ, съвсем научно оправдано сме потенциално над единицата.
Когато водорода гори, и други елементи от обкръжаващата го среда са повлияни в процеса и "изгарят" покрай него. Ако сложим топлината отделена и от тях в сметките, то отново сме съвсем оправдано над единицата, без да нарушаваме закона за запазване на енергията.
NRG, много си прав. Само искам да допълня нещо.
Макар че аз нямам работеща клетка на 200% ефективност, дори на 100 не съм сглобявал все още, но е важно да знаем, че енергетичността на ортоводорода и параводорода е 2 пъти, т.е. параводородът е по- енергетичен 2 пъти и ако ви трябва един литър параводород, същата енергия с ортоводород ще постигнете с 2 литра.
Това е важно, тъй като ние (аз) съм се вглъбил в увеличаване на ефективността на електролизата чрез необичайни методи и често подминавам други интересни възможности.
При всичко положения знаем:
-водородът трябва да се гори с произведения от клетката кислород. В богата на кислород среда температурата е по- висока.
- при специални условия, чрез бобина или електростатично можем да преобразуваме ортоводород в параводород и с малко енергия да повишим енергетичността на водорода грубо 2 пъти.