Радико, опитваш се да философстваш, но не си на прав път. Ама въобще не водя никаква борба със себе си по отношение на вегетарианството. Нямам намерение на да ставам такъв. Ей на петък-събота-неделя бях в балкана и яко махах пържоли на дървени въглища без да изпитвам чувство за вина, напротив, доста ендорфини ми се отделиха от мозъка
. Чувството след това обаче е тежест и бърза уморяемост. Усещам го сутрин, като ходя да тренирам. Т.е. човек или избира да чувства постоянен глад, но иначе да се чувства, като на 25 г., или си ма'а пържоли в несфяс и си пръхти, като изкачва стълбите и т.н. всички други многобройни последствия от това. Просто съм от ония, които знаят 2 и 200.
Нещата, химиите за които говориш, които са за богати хора нямат ефекта на здравословното хранене, не може и да го имат. Природните закони така са измислени от създателя, че лесно няма. Не може да си лапаш, преяждаш, чревоугодничиш и щом имаш пари да си купиш там някакво "ДМТ" или друго, и да пращиш от здраве и да старееш по-бавно. Е не може. Човек е роден да работи над себе си, а който не иска, повтаря "класа" с още по трудни задачи. Същото е и със знанията. Акъла не може с фуния да се налее, той не е х..й да го натъпчеш, иска се труд, много труд. Няма хапче за акъл, няма и за здраве и дълголетие. Има генетика, т.е. неравен здравословен старт в живота и другото е труд, който много бавно оправя дефектната генетика, нужни са поколения. А който не се труди, не изкласява и повтаря класа с по-трудни задачи. Та ей такава е моята философия по отношение на вегетарианството и т.н. здравословни практики.
Всеки решава сам за себе си. Един пуши и пие, яде като разпран, корема му го изпреварва с 1 м напред, но е доволен от живота
, нищо, че е натрупал един куп болести и се тъпче с хапове, и е заприличал на боабаб
. Друг пък е решил, че ще се лиши от лапането, миризливите цигари и последствията от алкохолното опиянение, създал си е друг мироглед, не взема химии-лекарства, храни се предимно с растителни храни и тялото му не отделя отрови и миризми свързани с разпада на белтъците.