Хубаво си го измислил но си мисля че няма да стане, гледал съм клипчета за тая реактивна печка, може би ако слагаш малки парчета гума може и да работи, не знам. Ако работи ще имаш проблем с рязането на гумите, не е от лесните и приятни неща. Мога да ти споделя един познат какво беше направил но и той се отказа от гумите. Голяма печка за гуми, по-голяма от моята с много топлообменници и комина беше изкаран в една голяма плевня където се утаяваха саждите, е не е истина какво беше вътре, иначе нямаше сажди в района.
Аз съм пробвал и пиролиза на гуми, цяла гума смачкана и навряна в метална тръба с капак с уплътнение и няколко отвора за газовете, това нещо се нагрява на въглища на друго не става, и почват едни пушаци да излизат които горят с един мазен жълт пламък и фъркат малко сажди и като се нагрее още почва да извира разтопена гума и всичко се пали и става един ужас.
Пробвал съм и парче гума в микровълновата, отделя се сив плътен пушек който много силно гори и отделя сажди.
Ся може и да има някаква индустриална технология за стари гуми но в домашни условия няма никакъв смисъл да се цапотиш със сажди и да си рискуваш здравето.
Ако имаше да съм го открил за двете зими докато горях гумите, и сега съм на въглища до тука тая зима съм изгорял вече 12 тона Донбаски по 285 лв/т а като си помислиш че една гума дава топло колкото 5-6 кила кюмур и е без пари.
И друго съм правил на хубаво разгоряна гума почвам да пръскам вода с дюзи с налягане към 5 атм много яко става пламъка се усилва още топлото тоже но саждите си остават.
Горещо ти препоръчвам да не се занимаваш с гуми, да много блазни че са без пари и дават много топло но гадните сажди са проблема.