Здравейте, момчета (и момичета)... Последващият текст е част от мой отговор на колега, но е актуален за всички...
Започнах да се занимавам със системата Йога още през далечната 1963 година (едва десетгодишен) и смятам, че имам какво да споделя... За повече информация относно Йога, освен в множеството всякакви сайтове, можете да прочетете и една от страниците ми в един мой сайт:
www.art-omnology-yoga.blogspot.com - зеленото бутонче вляво под аватара ми, после бутончето "Йога- Методи" на самия сайт.
Тук ви споделям свой личен опит с Йогийското ОЧИСТВАНЕ, което би трябвало да е началото на всякакви природосъобразни методи на лечение, ЗАЩОТО, БЕЗ ОЧИСТВАНЕ, НЯМА ЛЕЧЕНИЕ!
Гладолечението е допълнителен бонус към всякакви лечения, но тук го споменавам само бегло, защото Ви обръщам особено внимание само и изключително върху две от физикалните Очиствания с ВОДА в Йога системата.Самоцитирам се, без да променям обръщението, защото става голямо прередактиране... И така, ТОВА Е нещо, което аз лично практикувам НАЙ-РЕДОВНО:
"Имам предвид на първо място Йога, и нейните канони за ОЧИСТВАНЕ на тялото с обикновена вода, и последващо природосъобразно хранене.
На Първо място е ОЧИСТВАНЕТО: започваш в Събота сутринта в 7 часа. Предния ден НЕ ВЕЧЕРЯШ... само вода, чайчета, натурални сокове.
Сутринта в Събота приемаш през устата 200 мл вода, в която е разтворено едно пакетче (20-30 мг) Английска сол (Магнезиев сулфат) - с последващо изпиване на 1,5 - 2,0 литра чиста вода в рамките на 30 минути. Горчиво е, гадно е, но ТРЯБВА! - можеш да си оправиш вкуса в устата с чаена лъжичка мед.
След около 2 часа започва изхвърляне на всичко в тоалетната под формата на боза!!! До около час-два след това "акцията" по прочистването на червата е приключило... и целия ден си САМО НА ВОДА.
В следващите два-три дни си само на чай от мента, и/или мащерка, липа, лайка, подсладени с мед по вкус, В КОЛИЧЕСТВА НЕ ПО-МАЛКО ОТ 1,5-2 ЛИТРА НА ДЕН... НИЩО ДРУГО. Никакви кафета, никакви алкохолни, никакви швепсове и прочие измишльотини на търговците. Никакви бонбони, НИКАКВА ЗАХАР, никаква храна изобщо!!! Караш така до ПЕТ ДНИ, и започваш захранване със супички и бульони от каквото ти хрумне... плюс пюрета, салати, натурални сокове - особено ценни са от Ябълки, Моркови, Домати, Краставици и всякакви листни зеленчуци - в сурово състояние изстискани... Трябва да си набавиш една сокоизстисквачка, и да си приготвяш сам всички тези сокове... След 5-6-7-ия ден допълваш ТОВА меню с обичайната си храна - може и месо, особено риба, НО БЕЗ НИЩО ОТ ЗАБРАНЕНОТО ПО-ГОРЕ. ЦИГАРИТЕ СА АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНИ - ПЕРМАНЕНТНО, ЗАВИНАГИ!!!
След три месеца повтаряш същата процедура, и така можеш до 4-5 пъти годишно, особено в периодите, когато има хубави пресни плодове и зеленчуци на пазара. Особено полезна е салатата от прясно зеле с домати и моркови!
С горната процедура СЕ ПРОЧИСТВАШ, както се казва до мозъка на костите си. Правил съм го многократно през последните 40 години.
Второ! - очистване с "клизма" - не говоря за класическа клизма, затова е в кавички. Това е ПРОМИВКА. Става въпрос за следното: Набавяш си един гъвкав маркуч от 1,5-2 метра, най-добре от ония медицинските - керемидените на цвят. Вкарваш го в чешмата И...
На всеки два-три дни ЦЕЛОГОДИШНО - след изхождане - взимаш маркуча и като го допреш до ануса (не е необходимо вкарване навътре като при клизмата) - пускаш водата със свободната ръка, леко, без "водни удари" - водата не трябва да е повече от 25 градуса, и по-малко от 7-8 градуса... на студената се издържа повече. Но по-горещата от 25 градуса вреди на чревната флора.
Така, пълниш правото черво, и като усетиш, че натежава, отделяш маркуча, разклащаш корема с диафрагмата и/или с ръка, и така 2-3 пъти, и изпускаш промивката... естествено седиш на тоалетна чиния. Клеченето е затруднително на тази операция... стягат се мускулите на сфинктера и водата от маркуча влиза трудно.
Правиш няколко напълвания и изпразвания на червото, но гледай да не преминаваш зоната на вертикалната част (не е опасно, но е препоръчително) от червото, защото следва Дебелото черво, а в него има чревна флора, която е И полезна. И така на всеки два-три дни!
Съчетани тези две Очиствания, направо ще те преродят, казвам ти!
...
Общата полза обаче от тези две Очиствания е огромна. Ако ги правиш периодично, ще станеш нов човек, гарантирам ти.
Аз съм на 60 години, и ако обръсна брадата изглеждам като момче. Разбира се, че и мен работа, живот във вредна среда (големия град с хилядите автомобили и болни хора в него) и някои грешки допуснати през годините, ми донесоха някои проблеми, но като цяло съм здрав.
И ти ще станеш. Не се съмнявай, само започни да изпълняваш - постоянно горните препоръки... и ти и твоите близки ...
...
Да не говорим за очистване с глад - като горното, но за време от 2-3 седмици. И него съм го правил. Страхотни резултати има... просто си нямаш на представа...Това е, братко... направи това като начин на живот... Тя и поговорката допълва: "Всички болести започват на масата"...
... и си измивай ръцете веднага след пипане на разните мръсотии в бита ни и винаги преди ядене или пипане на храна...
Поздрави!
ПП! - който има по-специални въпроси - на лични!