Здравейте.
Извинявам се за поста си и се надявам да не засегна някой, но се опитвам да си обясня нещата понеже не вярвам в магии, а мисля че всичко е закономерно в природата.
До сега поне 10 пъти питам разни "майстори" 2 прости въпроса и се оказа не само, че не могат да ми отговорят, а даже не разбират какво ги питам.
Надявам се да ми отговорите ако не директно поне с намек как точно са решени тези два казуса във вашите разработки.
В уравненията на Максуел (
http://en.wikipedia.org/wiki/Maxwell%27s_equations) е казано просто и ясно:
- В природата съществуват електрически монополи (+ и -) и те движейки се независимо от пътя, който изминават (консервативни сили) могат да вършат работа. Това значи че електрическия ток върши работа под формата на светлина, топлина, движение и т.н. Сумата от входящите и изходящите електрически заряди през една произволна повърхност може да е различна от 0. Иначе казано ако се раздалечат два електрически заряда те се опитват да се свържат отново и докато се движат вършат работа.
- В природата до сега не е открит магнитен монопол (N или S) и магнитното поле не може да върши работа. Сумата от входящите и изходящите магнитни потоци е 0 през една произволна повърхност. Иначе казано от магнит не може да се извлича енергия.
- Електрическото поле в затворен контур (примерно една намотка) е равно на изменението на магнитното поле с обратен знак (Фарадей, Ленц, закон за запазване на енергията)
- Магнитното поле в един затворен контур е равно на протичащия електрически ток. Т.е. ако през един проводник протече ток винаги около него се образува магнитно поле.
Въпрос 1) Как точно реализирате магнитен монопол т.е. симулирате магнитен ток (два магнитни заряда опитващи се да се съберат) и кой точно върши работа по раздалечаването им. Как точно ще опишете аномалия във второто уравнение на Максуел
Въпрос 2) Как точно се справяте със закона за запазване на енергията в електромагнитните вериги (Закон на Ленц). Всяко изменение на магнитното поле води до ток който създава магнитно поле противопоставящо се на пораждащото го.
Поздрави.