Всеки знае, че живеем в "скапана" държава. Няма да обеснявам защо повечето от Българите, а и не само от Българите, мислят така. Всеки един индивид с нормално мислене е разбрал истинското положение на страната ни и народа ни. И понеже положението не е никак розово, всеки от мислещите се мъчи да впрегне "свободата" в работа. И се надява, че успее ли да го направи, то той би извлякъл полза (пари), че да може да си позволи нормално съществуване. В това няма нищо лошо. Лошото е, че никой няма да остави такива хора на мира.
Винаги си задавам въпроса, как бих постъпил Аз в подобна ситуация. Дали бих се борил за патент, и да живея в страх, или бих разпространил навсякъде чертежи, схеми и снимки. Като претегля нещата, стигнах до заключението, че моята "печалба" би дошла с реализирането на вторият вариант (с разпространението). Аз ще спечеля от разгрома на монополите, и от това, че ще намаля сметките си. В момента всеки един наш сънародник е на прага на бедността. Не е възможно да погасиш всички високи сметки като ток, парно, вода, и да живееш що годе добре с остатъка (ако изобщо има такъв).
Аз също имам идеи, но не парадирам с това. Докато не сглобя нещо, то не мога да твърдя, че това нещо работи. Една идея е нищо повече от фантастичен разказ. Когато тя придобие материален облик, чак тогава може да се говори с факти, и да се доказва или не истинността на даден феномен.