Е аз за това не ти коментирам второто изказване- нека малкото ви, си жули конвенционалните доказани антибиотици и други отрови, да си го лекувате както си знаете! А що се отнася до цените на скъпите хомеопатии- кой каквото иска да си купува- те и при конвенционалните лекарства има от 80 стотинки до 1400 лева диапазон в цените! А аз тук предлагам напълно безплатен справочник по хомеопатия, само на евтиният Боарон и съм казал- питайте. За разлика от традиционните хомеопати, първо няма да ви взимам пари и второ- имам по- различен подход. И за да не търся цитати и да се разпростирам надълго тук, те съветвам да прочетеш книгата на Атанас Гълъбов"Световната конспирация срещу здравето", за да се насладиш на критерии, по които се доказват конвенционални лекарства.
В такъв случай, ако някога ми попадне подходяща идея (с опитни животни обаче, за един индивид вече коментирах че е безсмислено, няма да е достоверен експеримента) и ако нямаш нищо против, бих се свързал с теб за сериозно изследване по въпроса. Основно смятам да работя в областта на детоксикацията от тежки метали. На този етап имам апаратура, имам идеи, но нямам финансиране. Но ако в бъдеще получа такова, нищо няма да попречи едновременно с моите растителни екстракти, да се тестват и хомеопатични продукти. А резултатите обещавам, че ще ги сервирам в суров вид, непипнати от нито една световна корпорация.
А след това ако щат да ми плащат да замълча, вие ще сте разбрали истината преди да получа милионите.
(Извини ме за лиричното отклонение, ама да знаеш от колко време чакам някоя световна корпорация да дойде да ме корумпира...)
[quoteИ като си говорим за мафии, се досещате, че там, където в експериментите има замесени много пари, експериментите обслужват парите, а не науката. Колкото е вярно твърдението, че човекът е произлязъл от маймуната, толкова е вярна и всичката наука- почти е така ама не е точно така! За това и съществува този форум!][/quote]
Ако ще говорим за пари, хомеопатията също е един изключително печеливш отрасъл със замесени много пари.
По въпроса за научните твърдения, те са точно толкова верни, колкото е капацитета на отделния човек да ги разбере. А за момента все още капацитета ни да разберем процесите в човешкото тяло не е задоволително голям. Но опити трябва да има, включително и с обяснения на механизма на въздействие. За момента там, в обясненията на механизма, е може би най-голямата издънка на хомеопатията.