Извинявам се за това, че отварям нова тема със същия въпрос - другата тема нещо е бъгната или претоварена - не мога да виждам отговорите.
Последния ми въпрос беше за инвертора. Значи проблема му е в трнсформатора - два-три часа след включването прегрява и изключва термозащитата. Това дори ако работи само на празен ход. Направих някои измервания. Значи като преброих навивките на първичната (дебелата) намотка, се оказа, че се падат по 0.8 волта на навивка. Това ми се вижда доста, не знам, специалистите ще кажат. Другото, което не ми хареса, е че сечението на магнитопровода е около 33 кв.см. До колкото знам за да не грее трафа, не трябва да се товари повече от 25 вата на кв.см на магнитопровода. А този траф китаеца го дава за 2 кВт. Напрежението към първичната намотка е 26 волта, от другата страна излиза 220. Направих един експеримент - навих към дебелата намотка допълнително 3 навивки. Греенето намаля малко, защитата не изключва, но трафа пак е доста топъл, осен това защитата от претоварване сработва по-често. Имам следния въпрос - възможно ли е китаеца, с неговия вечен стремеж към икономии, да е навил по-малко навивки, и от това да идва греенето. Като гледам конструкцията на трафа, има място да се добавят още навивки и към първичната и към вторичната намотки