Ако може пак да ме извините за офтопика, но в горното мнение се спомена за съдържанието на цианиди в ядките, за това бих искал да напиша няколко думи по въпроса. Цианидите са токсични, понеже свързват хемоглобина в стабилен комплекс и пречат на кръвта да пренася кислород. Но за разлика от някои други токсини, не ми е известно да имат някакво дълготрайно въздействие на организма (особено пък за генотоксично или канцерогенно въздействие). Въглеродния окис действа по идентичен механизъм. Но е нужна доста голяма доза за да се отрови човек (има го навсякъде около нас в минимални количества). А дори и този стабилен комплекс между цианидите и хемоглобина, постепенно се разпада и отровата се изхвърля от организма без последствия. Така че спокойно, минималните количества цианиди в ядките, няма да навредят повече от колкото въглеродния оксид вдишан по време на едно пресичане на натоварено кръстовище примерно. Освен ако някой сериозно не прекали с ядките естествено, или не вземе да поема въпросните токсични субстанции в концентриран и пречистен вид.
А извън отклонението за цианидите, мисля че тук много свободно използвате думата "лекарство". Много неща от природата могат да въздействат върху рака (ако някой иска мога да му пратя една интересна статия за живовлека, на която попаднах миналата седмица), но думата "лекарство" е силна дума, отнасяща се за нещо, което доказано е в състояние да ИЗЛЕКУВА рак. При това не в изолирани случаи веднъж на високосна година, а в стабилно повтаряема последователност. Така че по-внимателно с подбора на думи, някой може да разбере доста погрешно написаното.