Ето няколко осцилограми на експериментите ми с първата част от схемата на Капанадзе от патента. Получава се някакъв странен резонанс. Използвам преръивателя по схемата на Акула. Работя с ниски напрежения 12в докато ми се изясни картинката и след това ще пробвам с по-високи напрежения и най- вероятно с механичен преръивател за високото напрежение. Засега напрежението в контура е около сто волта при резонанс. Според мен, част от прибавката се получава още в първата част на схемата и именно с това се боря и мисля, че вече има някаква надежда според осцилограмите, получават се усилващи се импулси, всеки следващ е с по-висока амплитуда от предходния, а това е енергия гратис. Другото съществено нещо е, когато се натовари първия контур, трябва резонанса в него да се потдържа автоматично, това го каза Капанадзе, дали с АДЧ, дали по друг начин, това е въпрос на експерименти. Тази първа част на схемата прилича на усилващия предавател на Тесла, но не точно има друг пиниз, с който се потдържа автоматично резонанса. Честотата е около 200 килохерца и е модулирана с 50 херца. Високата честота зависи от бобината и магнитопровода, както и от индуктивността на бобината, броя на навивките и капацитета между тях. За да не се чудите, тази бобина не е бобина номер 6 от патента, а бобината на вторичната на генератора на висока честота, която е свързана с бобина номер 6 последователно. При високи напрежения между тези две бобини трябва да има разрядник, за да няма взривове.