Да аз съм публикувал тази информация и тези """""лекции"""" на Димитър Чобанов. Не мисля че нещо в случая е жалко. Всички ние се надяваме в един момент дали ние или някой друг но да открием светия граал на СЕ. Както и да е. 2006 пребивавайки в Испания чрез Интернет контакт се запознах с Димитър Чобанов - ОЛЕ-ЛЕЕЕЕЕЕ
. Той споделяше постоянно и се хвалеше, че има устройство и принцип за получаване на повече енергия от вложената, но както и сега, всичкия контакт с него и това нещо да разкрие вървеше много мудно. Той предложи и аз се съгласих да публикувам в тогавашния ми сайт това, което той е открил, и всичко което тогава той сподели и даваше, изявявайки се като лектор, беше това нещо с греца, което само на пръв поглед и за не достатъчно запознати с материята изглежда да е повече енергия от вложената и че има полза. Лично аз доста експерименти правих и то различни но на неговата основа така, че да ми е напълно ясна темата и не от това което той твърди а от личен опит. В този форум, Той също беше пуснал тогава лекциите си ако не се лъжа и доста хора бяха с големи очаквания както, и допреди седмица-две във връзка с Пешо-мобила, но на всички стана ясно, че всяко чудо е за три дни. Ако някой иска нещо да дава на народа, или го прави или не го прави. Лошото е че както и в руските форуми така и тук, големите """""изобретатели""""" разтягат ластици и е ясно, че не искат нищо да дадат, а само да получат слава, а ако може и пари. Димитър Чобанов - като се прибрах в БГ 2006 му бях на гости за един ден. На практика ми показа някакви електронни устройства без подробности и без яснота. Стигна се до там, че той има нужда от инвестиране в работата му и всичко което очакваше от мен бяха пари. Аз нямах излишни пари, а и нищо насреща и така приключихме взаимоотношенията си като добри познати - не като врагове. Той тогава работеше по нещо като МЕГ, а аз направих грешката да го свържа с човек, които има пари и желае такова устройство. Резултата е, че приятеля ми от Севлиево инвестира и плати повече от 8000 лева за един сандък с "електроника" трансформатори и супер силни неодимови магнити, което устройство нито работи, нито за икономия става, дори и на 1% . Даже го сънувах и после като бях Севлиево беше същото като в съня ми. Дори не ме е интересувала схемата. Така приключих с Димитър Чобанов, но за съжаление имам затруднения да изтрия стара и невярна информация от стария ми сайт от онова време. По онова време и малко по късно, Чобанов се свърза с руснаците от групата на Потапов, а вероятно и други, и по слухове инвестираха много пари в него но също нищо не получиха. В последствие аз се свързах с Валери Иванов, свързах го с един руски инвеститор, който инвестира доста пари в ИНКОМП. Бях на гости при Валери когато Кочуров (ако си спомням ясно) директора на фирмата свързана с Потапов беше на гости при Валери и общувахме заедно. По отношение на Инкомп Валери е разкрил всичко ключово и принципно както на мен така и в форума. Това което ми е демонстрирал работи наистина, но просто трябва да се направи качествено. Той е по-добър в математиката и изчисленията при трансформатори, индуктивности и ИНКОМП и това беше ключово той да има добри резултати. При моите нескопосани експерименти преди близо 8 години постигнах ефективност не повече от 120% =1,2. Когато общувахме с него му дадох идея и за едни по-добър вариант на ИНКОМП, тъй като по същите принципи работих още 1999г, и после, след месеци видях същото изпълнение на видео и снимки с ИНКОМП. От тогава не съм правил опити по темата тъй като насочих усилията си в друга посока. По онова време вече се ограничиха и контактите ми с Валери, понеже той реши, че не съм му от полза. Според мен Валери от онова време до сега не е направил нищо ново, но само е усъвършенствал ИНКОМП, а и при Чобанов вероятно е същото. По отношение на Валери и изобретението му няма нищо, не ясно за мен, а за Чобанов не желая да коментирам. Не правя реклама на никой от тях и не вярвам, че някой от тях ще задоволи мечтата на мечтателите в този форум за СЕ.