Всеки ден не е Велик ден! Но днес е. И отново става дума за козунаци, Е-та и менделеевата таблица в тях. Аз никога не бих си купил козунак от магазина, но ми донесоха един и реших да експериментирам как ще ми подействат химикалите в него. Отрязах си малко и хапнах. След час, два усетих леко парене в хранопровода, което след още час премина, но през ноща се събудих и имах чувството, че съм пил бензин или боя - ужасен вкус, който още не преминава.
Съдържанието на козунака е: Брашно тип 500, вода питейна, микс за козунак/ захар, глутен, бяло пшенично брашно, антислепващ агент - калциев карбонат, суроватка, йодирана сол, ароматизант лимон, емулгатор натриев стеароил 2-лактитат, оцветител каротини, комплекс ензими, антиоксидант аскорбинова киселина /, растителна мазнина, стафиди, мая, захар кристал. Годност до 20.04.2015.
На мен все още не ми става ясно защо хранително-вкусовата промишленост продължава да използва толкова химикали. Не ми е ясно и как така Исус бил "изкупил" човешките грехове. Нищо не е изкупил! Човеците продължават да трупат грехове и да оправдават действията си чрез подобни фрази. Така ли се изчистват грехове - чрез убиване на невинни хора? Напротив така ставате още по-грешни. А с химикалите в храните се извършва чудовищно престъпление и затова обявявам за извратен всеки, който произвежда и консумира такива храни. И после да няма оплаквания, че сте хванали рак или бъбреците са ви отказали и имате нужда от трансплантация. Ако няма балами, купуващи боклуци, няма да има и тарикати, които ги произвеждат и продават.
Прилагам два файла, описващи състава и някои действия на Е-тата в храните. Извратено е да се ядат такива неща!
Аз лично вече няма да купувам и консумирам млени и цедени храни, в които могат да се слагат незабелязано всякакви добавки. Това са храни като брашно, хляб, сокове и тем подобни пакетирани и бутилирани храни и напитки. Изгубих окончателно доверие в преработвателната хранителна индустрия! Ще купувам само цели плодове, грудки и семена, и сам ще приготвям храната си докато дойде времето, когато и сам ще си я произвеждам.