Здравейте,
продължавам по темата за "Три тактова магнитна турбина". Звучи по-сериозно, нали? Всъщност аз съм писал вече за тази турбина в "Темата за размисъл" в отговор #172 и #176. Това е една разработка на която по-късно направих продължение което Ви предлагам сега. За нас е важна скица Б защото показва кога ще се уравновесят двата вектора, но ако имате начин да измерите ъгловата сила на избутване когато поставите магнит А на статора срещу магнит А на ротора от 0 гр до 60 гр. особено след 15тия градус ще бъде добре, ако ли не, ще трябва да ми се доверите. Но ако искате да продължите да експериментирате в тази област без стенд за измерване няма да можете да имате вярна преценка на нещата. Векторите могат да се сметнат, за това си има формули, могат да се събират да се изваждат, може да се изчисли дори и моментната сила спрямо оста, но всичко това е нужно за чугунените глави, но вие, за да се държите здраво на краката си ви трябват числа. Нека той да ми говори, че магнита не съществува. За мен СЕ не е някаква си там машинка, която се върти от НИЩОТО и прави ток. ЗА МЕН СЕ Е ХРАМ, НО ХРАМ НА ТЯЛОТО защото ни направи свободни, дали ще го направя аз, или Вие, дали нашите деца, или внуци те ни, все някога ще стане. През вековете са се построили милиони храмове за душата и нито един за тялото. За тялото са се строили само болници. На времето когато говорих за храма, това имах предвид. А за пътя към него, е това което правя сега с тази тема.
Бъдете!
Иван
ПП Извинете за лиричното отклонение, но днес взех внучката от родилното. Бях обещал на един участник от форума резултати от мои измервания при настройка на ...... Резултатите не касаят тези модели.