Здравей az_skeleta,
поздравление, че и двата вида са от едно място. Точно така е, оста на редиците от 4-те магнита трябва да съвпадне с най-високата точка на гърбицата. Свързващите болтове между пръстена и тапите са по 20гр. от двете страни. Обещавам Ви че ще имате чертежите на този възел след празниците. Имам още един въпрос. Пръстена от ротора от тръба ли ще го правите, или от плътен алуминий? Защото ако е от плътен материал трябва да има отвор по цялата Н=16 мм. и още 9 отвора, които са нужни за надстройката. Мисля че за сега е това!
Г-н juliang,
чудя се как да Ви отговоря, но понеже знам че съм голяма драка, ще се направя че първият въпрос не съм го чел, но ще Ви напомня само че никъде по никакъв повод не съм споменавал за "моторчета".
- Що се отнася до 2-ри въпрос. Ако се направи нещо работещо само с магнити, то може да бъде само на принципа на "отблъскване". Ако някой по някакъв начин успее да "измами" магнити които да се привличат и НЕЩОТО да се върти, трябва много бързо да го заснеме защото докато го снима НЕЩОТО вече ще се е разпаднало и тогава действително ще са нужни хамстери.
Вижте по-долу монтажната ми маса. Когато настройвам магнитите след всяка стъпка аз измервам силата на влизане и силата на излизане, това става чрез щангата и електронния кантар. След това демонтирам щангата и на оста на въртене присаждам динамо. Симулирам работен процес 1200 об. за 1 час. След това отново измервам. Мислите ли че за толкова години не знам какво става вътре. А преди да ми зададете въпроса за Нютон, прочетете за Ампер.
Весели празници.
Бъдете!!!
Иван