Здравейте,
Колко хора прочетоха и разбраха Андреев, а след това да коментират?
Човекът казва успех получих след 10 години труд и създаване на теория. Въвел е понятието електрино - то е еквивалентно на неутрино.
Магнитите може се заменят с електромагнити и резонанс. Може да се подходи съвсем теоретично, преобразуване на Фюрие. Като пусна правоъгълен импулс с необходимата мощност, резонанса е уцелен, не е нужно да чакам да ми дават схема. Необходим е див ентусиазъм и творчество, евристично мислене, за съжаление не се получава. Чака се един да публикува как се прави сирене, другите ще направят много видове. Много е ниска техническата култура на форума!
Това щях да напиша, но майстора заключи темата.
...
Колега Кузмов
Харесаха ми опитите. Днес подреждах документи за СЕ и излязоха 4 папки. Излиза, че закона за електромагнитна индукция на Фарадей е непълен, изведен е при затворена магнитна верига.
При нас имаме отворена магнитна верига и нещата са по-сложни. Индуцираното напрежение зависи от мощността на магнитния поток (И НЕ САМО ОТ НЕГО - бел. Мод.), на практика от силата на магнитите, трябват неодимови магнити.
В Закона на Фарадей има една много важна теза, при включване токовете са с противоположни посоки, при изключване са съпосочни. Другото е, че магнитните силови линии трябва да са перпендикулярни.[/b(Има обаче различни перпендикулярни плоскости - трябва да се употреби правилната - бел. Мод.)] На базата на тези факти трябва да се направи логическа конструкция, токовете да са съпосочни и да се пресичат силовите линии на полетата т.е самоиндукцията да клони към 0. Такава конструкция е на Майстора.
Да погледнем обратната задача, ако увеличим честотата (параметър) то скъсяваме конеца, обратно ако увеличим честотата то удължаваме конеца в механичната аналогия. Местене на честотата с електроника е лесно.
Мислих това дали е параметричен резонанс? Възбуждането става с ударна функция, т.е това е ударен генератор. След размишления стигам до извода до смесен режим ударно - параметричен. Проверявам какво пиша да не пиша глупости
От опита се вижда, че като се увеличи магнитният поток (концентрацията на силови линии) нещата стават с по-малко енергия.
Благодаря за направените опити, връзват се с теорията. (не съм гледал клипа не ми вървят на този компютър)