Така виждам, че не разбирате какво ми трябва и затова пак ще обясня...
Вижте обаче темата "Разработките на CLanZer" - там обсъждаме моите питания, тук само отново ще поясня...
В повече от десет места в повече от две десетки поста съм обяснил защо ми е зор да мога да регулирам оборотите (честотата), но аз съм търпелив и пак ще обясня, този път по два начина, пък току виж най-сетне сте ми разбрали болката...
Така,
първи начин, с "лирично отклонение"...
Имаме мъж и жена които се канят да правят секс!!!
- добре, обаче всички знаем, че целият кеф зависи от - какво? - от "регулиране на оборотите" - защото - ако пуснем едни, примерно 200 rpm, и караме само с тях от самото начало до самия край - ами, според мен това не е секс, а чесане!!!
С жените не може така, почва се бавно с един-два Hz , полека, надолу-нагоре, навътре-навън и лека-полека "оборотите" се увеличават... Като докараме до 5-6 Hz (обороти в секунда) започваме да загряваме яко... При 7-8 Hz стигаме максимум и следват фойерверките...
Представете си варианта, да подкараме изведнъж със 7-8 Hz от самото начало - не спорт, не ръгби, ами "заешка работа"... и претриване!!!
Дадох този пример, защото в концепцията на Изтока, и особено в теориите на Мантак Чиа, мъжът и жената се разглеждат като два магнита - и всеки си има своите S и N.
И това не е случайно, но то е за други сайтове.
...
Така,
вариант втори, без Отклонение! В тази моя разработка, наричана досега с работно име "Бекспейс", има заложен ПРИНЦИП. Принципа работи. Особеното му е, че тръгва бавно, ускорява се плавно, и ... може и да не се саморазруши тоя път в "оргазмичен ураган"... т.е. да поддържа едни сериозни, сравнително високи обороти от порядъка на 3-4 000 rpm или 50-70 Hz.
Проблема е точно в началото, не мога да му подам изведнъж тези 50-70 Hz - просто ще седи, и ще чака да се сетя "как се прави добър секс".
При малки по диаметър валове - 20-30 см не се инати много, но пък не дава и висок въртящ момент. При диаметри на вала от 40 см и нагоре, просто е категоричен - иска плавно и постепенно да се подаде импулс от 1 Hz, на следващия 1/2 оборот се засилва и иска 2-3 Hz, и така, полека се ускорява докато му се установи някаква постоянна честота, която му се подава.
Тази честота, тези импулси ги подавам на соленоид, и ускорявам, докато същия може да издържи на честотата. Почне ли да се "лигави" и да "запецва", връщам леко назад и държа обороти.
Това е!
Конструкцията е показана в първия пост на "Тема за размисъл". Там е малкия вал - с фи 20 см.
Той категорично ще се задвижва и управлява само със соленоиди. Не търпи механика. Много е "дребен". Прави обороти, обаче няма никакъв осезаем въртящ момент.
В момента сглобявам вал с фи 40 см. Той ще има механично самозадвижване с регулиране на оборотите пак със соленоиди. Усеща се сериозен въртящ момент и ... вече обмислям вал с фи 80 см.
Такъв е принципа. Колкото по-голям и тежък вал, толкова по сериозен въртящ момент, НО ИСКА УПРАВЛЕНИЕ НА ЧЕСТОТАТА НА ПОДАВАНЕ НА ИМПУЛСИТЕ КЪМ СОЛЕНОИДИТЕ.
ИНАЧЕ РАБОТАТА ИЗЛИЗА ОТ КОНТРОЛ И СТАВА МАЗАЛО!
===
Бях ли ясен!? - ако не - помислете дали правите добър секс?!
ПП... Много благодаря на Бат Мишо, Мито Купонджията и Ctah за обясненията. Обаче, както се разбра преди малко, чакам за още!
Ще налепя схемата с обикновени изправителни диоди. Соленоидите са 4 броя, на 12 волта, по 1 А, 10-12 ома. Индуктивност не мога да меря, че няма с какво - който може и иска - да изчислява - мен тя не ме интересува... Не правя рефлексни или суперхетеродинни приемници...