Автор Тема: Политиката и политиците ни!  (Прочетена 484921 пъти)

Dan Milan

• Гост
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #165 -: Октомври 18, 2014, 01:24:54 pm »
1. Какво било в началото

2. Как се появили Земята, морето, сушата

3. Как се появили животните и хората

(1) В началото целият свят
бил потопен в мрака,
в който живеели алпите-дивове,
които не се нуждаели от светлина.

(2) Скачали те от клон на клон
по необозримия Бой-Терек,
който представлявал основата на Вселената,
създадена от Великия Творец - Тангра.

(3) Кристално чистите води
на сладостния извор Тиджа,
бликащ до корените на Бой-Терек,
го правят силен и вечноцъфтящ…

(4) Отначало алпите нямали старши,
затова често се карали,
а тези свади
безпокоели Всевишния.

(5) Тогава Тангра създал на алпите старши -
могъщия алп Тамя или Тамта.
Той бил толкова голям,
че често не забелязвал другите алпи.

(6) Когато бързал нанякъде,
за да усмири скаралите се алпи,
по пътя си стъпквал
десетки невинни дивове.

Няма друга такава праистория и митология освен нашата Българската. Алп-дивове са елементарните частици материя и антиматерия които се самозараждат в абсолютния вакуум, които вземат енергия от бъдещето за своето сътворение. Когато се намерят се нихилизират и отделят в пъти по голяма енергия. Единици частици не успяват да се намерят и по този начин -принципа на случайността се изгражда нашата материална вселена и другата паралелна вселена от антиматерия. Двете вселени се наричат Чел. От там идва и думата Чело, а зад него не са ли двете вселени, и нашето название Человек-вселенско творение което живее 1 век от 120 години. Думата Човек не е правилна. Бой-Терек "Дървото на Живота",  сладостния извор Тиджа - пространство-времевия континуум на Анщайн, нашата българска дума е проста и ясна Доба, могъщия алп Тамя или Тамта- Тъмната материя която създава гравитацията. Къде има по света такова повествование за Сътворението и толкова научно издържано. Българите от Церн само да прочетат нашата митология, и да я потвърдят. От елементарните частици, през атомите които също са алпи, до звездите и планетите които също са алпи. Слънцето- алпа Мар или Нар. който бил ТарКан на всички алпи, да не би да се върти около земята. И жената на слънцето алпбиката Умай Биче. Кой може да се ожени за слънцето освен светлината, пък после Дева Мария била заченала от непорочно зачатие. Някой може ли да обясни как Светлината може да зачене. И защо като са останали само 7 български думи, днес казваме думите Ум и У(о)майна утрин, като имената на Мар били Ут, Аташ.
Нов таркан на всички алпи
Тангра направил Мар,
когото наричали също
Нар, Джайтасир, Ут, Аташ.
 Доба-пространство-времеви континуум, Ър-значи велик и от там идва добър ден, добро утро, което означава великото изгряване на слънцето. Къде ни е славянския език в думите. Великоимперският шовинизъм на Екатерина Велика вкарва в обръщение някакви славяни. Защото Русъ, Великата Русъ и град Русъе са северната област от Иске Булгар Ъръ. Как може Русия да каже, че е само част от една по велика империя. И как имаме тия познания за Сътворението, като ни учат как сме чукали камъни. Другите може да са чукали но ние не сме. И как сега сме 7523 лето от сътворението на света, като календара ни има 1 080 000 години за пълно изравняване на астрономическото време с календарното. Затова ще ни казват че сме тръгнали от Африка, а няма да казват, че 5/8 и над 3,5 милиарда от хората вцялото северно полукълбо са генетични наследници на Българите, а това са 72 съвременни държави. Ние нашите членски вноски в Еврейския съюз сме ги платили много отдавна, с кръвта на Арийската нация. Нещо да казва Европийския съюз за Тервел, дали щеше да го има днес, ако го нямаше, а я нямаше и България.
« Последна редакция: Октомври 18, 2014, 02:25:01 pm от Dan Milan »

Dan Milan

• Гост
« Отговор #166 -: Октомври 18, 2014, 02:57:43 pm »
И най накрая Васил Левски каза: Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме, а евреина Айнщайн си приписа заслугите за това което каза Левски.

Dan Milan

• Гост
« Отговор #167 -: Октомври 18, 2014, 07:20:35 pm »
До какво ни доведе световната политика с нейната пазарна икономика. Понятието брутен вътрешен продукт, означава  каква енергия влагаме в съвременното производство и каква принадена стойност получаваме от продажбата и. Казано иначе, колкото повече, толкова повече унищожаваме нашата планета, толкова повече ще получим за собственото си унищожение. Кой ни подтиква да се случва това. На нашата планета няма повече място за тази "съвременна"цивилизация. Някой трябва да отстъпи място за тези, които създадоха този хаос, за съжаление в който неусетно въвличат и нас. Истината е, че на финала ще остани един "БОГОИЗБРАН" елит, и понеже той не е научен да работи, ще оставят още толкова роби да го изхранва и да работят. По мое мнение около 500 милиона, а другите ще ги изтребят с болести, или ако не успеят с болести, с оръжие. И тогава на земята ще настъпи 1000-летния 4-ти Райх. На територията на Кения са открити едни от най-древните останки от представители на човешкия род - ЛЮСИ на 3 милиона години. Населението на Кения през 2007 година е 36 913 721 души. То нараства драстично през последните десетилетия като 73% от кенийците са под 30 годишна възраст. Само за 80 години населението е нарастнало от 2.9 милиона с 34 милиона, като в момента е над 40 милиона. То е с много нисък стандарт на живот-50 долара заплата е една от добрите заплати. Това ако не е развъждане на бъдещи роби. Мога да ви дам и други примери с други държави. Защо не искат да развъждат нас Българите, да им бъдем роби. Пробваха 500 години, ама не се получи. Като не ставаме за Роби ще ни затрият. От нас само зависи дали ще им позволим. Нашите политици са най белия ни кахър. Които искат, могат да погледнат на света с други очи, като изгледат този филм.

www.youtube.com/watch?v=IjTFFI4xTQE

С висока резолюция е, и на Руски, за съжаление няма субтитри. Филма и досега е забранен за разпространение в 36 страни. Има други изопачени версии, както е изопачена нашата и световната праистория и история, нямаща нищо общо с исконната истина.
« Последна редакция: Октомври 18, 2014, 08:09:21 pm от Dan Milan »

Неактивен svetlio760

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 381
  • винаги има начин
  • Скайп: svetlio760
« Отговор #168 -: Октомври 18, 2014, 08:31:16 pm »
Ок, момчета, с цялото ми уважение към всичките постове, които сте писали след последния мой пост.
 Библейската теория колко по- абсурдно звучи от всичко изписано до тук?! Сега пак ще ми кажете че си вкарвам конспирациите! Аз също съм фен на българи, прабългари, славяни и пр. подкрепям Майстора на 90% и също мисля че сме уникално старо племе, но също мисля, че всички сме потомци на Ной...... Е конспирация ли е това и ако "да" с какво е по- различна от вашите вярвания описани тук?!

Неактивен nizo

• Стабилен
  • Публикации: 751
  • Thoughts become things!
« Отговор #169 -: Октомври 18, 2014, 10:07:49 pm »
Извинявайте, че така се намесвам, но тези диви призиви, че българина е най-великото нещо на планетата са просто смешни. Не ми се навлиза в детайл, колко точно сме смешни, но ще кажа какво видях днес по местната кабеларка.
Наредили се значи едни съграждани(30-50 човека) пред общината. Репортера провежда разговор от типа
- Какво правите тук?!
- Не знам, видях опашка и дойдох да се наредя и да разпитам, но никой не знае за какво е опашката.
(репортера се обръща към друг човек)
- Знаете ли за какво сте тук?
- Не знам, чакам да вляза и да ми обяснят.
(репортера се обръща към друг човек)
- Вие знаете ли за какво чакат тези хора?
- Чакаме да си предадем нотариалните актове, ма не знам къщата ли ще ми земат, няма ли ... ще ги видим.
- Възможно ли е да ви вземат къщата?
- Вече всичко очаквам, но не ме интересува.
- Няма ли да сте притеснен ако ви вземат къщата?
- Няма да съм притеснен, от кво да съ притеснявам.
(младо момиче гледащо репортера извиква)
- Аз знам за какво съм тук!
- За какво сте тук?
- Да си прерадем нотариалните актове за внасяне в кадастъра.
- Какво е кадастъра?
(кратка пауза и замисляне)
- Е сега ... и това ли трябва да знаем?!

Коментара мисля е излишен.

Следваща новина. Порше Кайен с дясно управление, излиза от платното на надлез, блъска се в бетонен стълб и се върща на платното. Собственика е пиян, но не е карал. Карал е племенника му.

Картинката е ясна и коментара пак е излишен.

Наскоро общината беше осъдена за 4 милиона лева! Защо? Защото е разпространила, че продава доста апетитен имот с изискване за сграда на 9 етажа, като по закон на такова място е допустима сграда на 4 етажа. Дори Валя Ахчиева се грабна да разследва:
http://bnt.bg/predavanyia/otkrito-s-valya-ahchieva/ochakvajte-otkrito-14-oktomvri-2014-kak-obshtina-kazanla-k-zadla-zhnya-s-4-mln-leva

Няма значение колко велика нация сме били преди време. Сега сме един глупав и беден народ, колкото и неприятно да звучи това. Това, че единици българи имат някакви привидни успехи, си е тяхна лична заслуга. В крайна сметка, дори едно дете да печели олимпиада по математика, то познайте какво ... на света не му дреме кой печели олимпиади по математика. Ахх, но все пак сме горди с математичето, което явно доказва свръх интелекта на нацията. Да ама не. Сори.

Неактивен EDM electronics

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 003
  • Z - Оркестър Вагнер
« Отговор #170 -: Октомври 19, 2014, 12:05:41 am »
nizo, хем си прав, хем не.
Ще ти дам един контрааргумент с моите приятели - американците. Не че се заяждам все с тях, ама нали те са стража на мира, демокрацията и мерило за вся и всьо, все парадират с тяхната велика мечта - да имаш дървено бунгало с ипотека и голяма кола на лизинг  :D.

Знаеш ли колко от тях могат да пишат? Пълно е с неграмотници. Колко от тях знаят география? Колко история? Колко от тях могат да правят повече от едно нещо? Колко могат да мислят, без да си четат инструкциите? Колко имат здравна култура и култура на храненето? - изключителни прасета.
Вярно в БГ карат пияни, но при тях карат дрогирани. Че кои не карат пияни, англичаните ли или коя велика нация? Те англичаните скачат пияни направо от българските хотели по морето. Добре, че умеят да се приземяват в храстите, та остават напълно невредими. :D

А пък корупцията и далаверата от къде дойде? - май от Запада се заразихме с този вирус, от тях го прихванахме.
Я тук една лекцийка, как се краде златото на една държава: https://www.youtube.com/watch?v=wZZ7jkjIEgw

Не може от един частен случай, да правим генерални изводи! Коректно би било, да се направи сравнение с хора от други нации, обаче от същата "каста". Естествено е, че българите са по-стойностна нация, по-добра и по-стара. Но ни липсва самочувствие, щото обикновено и за съжаление то идва с парите, а не с нещо друго. Раболепието е насочено към парите, независимо как са придобити и кой тъпак ги има - ценностната система е насочена към парите. Има ли пари - значи кадърна нация, няма ли пари, кът българина - тъпаци, некадърници, пияници и пр.

Ако другите "велики" нации нямаха пари /от ограбване на света/, какво щяха да представляват? Видяхме ги, когато беше преди няколко години големия ураган "Катрина" - КАНИБАЛИ. Почнаха да се ядат един друг и ограбват, изнасилват. Аз за такъв случай в БГ не съм чувал. Може да има пияни, заляни, да не знаят какво е Кадастър, но канибал - никога.

Иначе си прав за едно, беден народ сме, наистина. Но защо? Коя е причината?

nizo, по твоята логика, какво трябва да правим? Да се кланяме на някого, щот сме тъпа и бедна нация, или макар и не толкова умна, да си даваме кураж, както го правят колегите, пишещи супарлативи, белким някой ден се амбицираме, да излезем от блатото?

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 019
« Отговор #171 -: Октомври 19, 2014, 02:49:28 am »
"Свободата, Санчо, е на върха на копието" ... а ние се опитваме да я извоюваме с възглавница... дет няма връх...

Неактивен Maistora52

• I'm first Omnologist in World
  • Почетен член на Форума
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 643
« Отговор #172 -: Октомври 19, 2014, 06:29:07 am »
Чакайте малко... аз не мисля, че някой твърди, че сме "велики" в грандоманския смисъл...
Смисълът на "Велик" идва по три линии, от "Знаещ", от "Силен" и оттам от "Почитан". Това е Вожда, това е Жреца, това е Кана (Хана) - телесното въплъщение на Бога - бил той с името Танг-Ра, или Тенг-Ри, или Танг-Ре... или в коптския му вариант - Амн-Ре...
Кой ни е създал, организирал, повел и влял Знание и Разум в главите ни, не е толкова важно, важното е, че всичкото това Знание малко от малко е оцеляло през хилядолетията и сега отново има шанс да "разцъфне"... то не е съвременна придобивка, то не е заслуга, то не е нова находка, не е притежание или нечия собственост, не е национална черта или ценност... То Е... нещо точно като в онази песен:
"... Ален мак Самотен нейде... в зелена нива е Разцъфнал...!"
и малцина са тези измежду нас, които са "алените макове", защото пак така - от хилядолетия, някой все мачка "зелената нива" и затрива шанса на Маковете да Разцъфнат.
Всички сте виждали макове, колко крехки цветя са, виждали сте и уникалните макови кутийки и семенца... ами направете си асоциацията: Макове - Магове, Мак- Маг... помните ли името Боян? - синът на Симеон Велики... изпратен да учи и той в Маг-на-Ур... също и в Александрия... и назован впоследствие - Боян Мага! - и много намразен от брат си Петър (първият Гонител на Богомилите), и даже прокуден от него.. и минал в нелегалност... не е ли Той попът БогуМил, или е неговият Ментор?
Как мислите? От къде, или по-точно от Кого тръгва Богомилството?
Аз мисля, че Вазов е най-прав:
НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ!
Асоциирайте на воля!
...без да изпадате в грандомания!
...защото аз не изпадам... не мразя нито турците, нито циганите и не искам да ги изтребвам поголовно... мразя Невежеството на едните и Фанатизма на другите, мразя крадците, убийците, предателите, мошениците и въобще разбойниците и бандитите - за тях трябват Крумовите Закони... които трябва да бъдат налагани незабавно - без съд!
Права били имали - хора били - какви права, бе, какви хора са това? - това са точно "глиганите" които мачкат "зелените ниви" и Маковете!
Бъдете Макове! Бъдете зелени ниви! - но първо озаптете глиганите!

Dan Milan

• Гост
« Отговор #173 -: Октомври 19, 2014, 02:15:47 pm »
Тенгрианската  космология и митология - Небесната вяра

“Небесната вяра” или тенгрианството e най-старата религия на човечеството. Тя представлява най-ранната известна форма на нордическо-евразийската Традиция. Макар днес да е почти напълно забравена, нейните следи се откриват в митовете, легендите, преданията, обичаите и символите на народите от Евразия и Северна Америка, като най дълго е запазена при нас Българите. Най-ранните следи  от нея се намират в йероглифичните изображения от пещерните култови комплекси и в мегалитните съоражения от каменния век.

Основни положения

За разлика от наложилата се като преобладаваща в съвременния свят адамическа (афро-азиатска) културна парадигма на южните народи, небесната вяра възниква в северните региони на планетата и се развива в Евразия, като това се отразява в характерния й светоглед. Условията на живот в един суров климат на севера, с ограничени ресурси принуждава човека да развие едно много фино чувство за баланса на силите в природата, за да може да оцелява. Освен това липсата на прекомерно множество външни дразнители (напр. през дългите зимни дни и нощи) обуславя съществената интровертност на характера на нордическия човек, довела до дълбоко проникновение в тайните на битието и изграждането на ценностна система, основаваща се върху стремежа по-скоро за вътрешни, отколкото за външни придобивки (присвояване на материални блага). Това характерно светоусещане (коренно противоположно на светоусещането на южните народи в техния топъл и задушаващ се в свръх - изобилната си виталност климатичен пояс) е почвата, в която покълват семената на божествената мъдрост, посяти там от един свръх  Източник.
            И тъй, основният принцип на небесната вяра (тенгрианството) е идеята за дълбоко вкорененото чувство за всеобщото равновесие. То се схваща и проявява в дуалистичните отношенията между всички неща - основен закон на битието. - светло и тъмно, топло и студено, дейно (активно) и почивно (пасивно), горно и долно, висше и низше, материя и антиматерия и т.н.. Основна грешка би било обаче към този тип отношения да се свеждат и по новите категориите “добро” и “зло” към изначалната Традиция. От гледна точка на автентичното тенгрианство “добро” е запазването на небесното равновесието, а неговото нарушаване - “зло”. Така че да се говори за някаква “необходимост” от злото за световното равновесие е все едно да се казва, че човек трябва да е болен, за да бъде здрав! А злото - нарушаването на равновесието - е именно нещо като “болест на битието”, която има за своя последица гибелта. Същността на „злото” е лъжата - като противоположност на Истината на битието. Лъжата представлява отричане на същността и замяната й с илюзия, отричане от себе си и “маскиране” под чужда форма - затова може да се каже, че от абсолютна гледна точка злото “не съществува” в действителност, а представлява една илюзия на низшия свят.
Принципът на всяко творческо действие е разликата (различието, неравенството). За да може да действа, една Сила се нуждае от разлика в потенциалите, а за да може да твори - от наложени граници - предели, които да запазват това неравенство постоянно. Защото неравенството е абсолютно и априорно, а “равенството” - само една илюзия на привидния свят и на придобиване на обилие от материални блага. Всеки стремеж към “равенство” в света по своята същност е лъжовен - той е стремеж към налагане на лъжата върху истината на битието и следователно представлява зло, което нарушава равновесието в творението, и неизбежно води към катастрофа.
В началото на всичко стои - Абсолютът (Принципът), който е “Великият Предел” или “Върховното Единство”- Ден грей, наричано и Тенгри (Тангра). Неговата същност е безкрайното различие - безкрайната Сила или Потенция, чието отражение откриваме в качествената диференциация (неравенството) на сътворените неща, чрез която Тангра създава и поддържа тяхното съществуване. Тази божествена енергия се проявява най-вече в “Челоовека” (понятие, което в този случай трябва да се схваща универсално, а не като отнесено към един обитаващ Земята биологичен животински вид), който като високоорганизирано същество в най-голяма степен се явява неин проводник. Истинският - духовният Челоовек -  в тенгрианството  е носител на трансценденталната форма на порядъка на битието - един микрокосмос, на когото това априорно познание дава възможността да осъзнае своето място в йерархията на макрокосмоса, от който той е част, и така съзнателно да участва в поддържането на вселенското равновесие. Затова истинският челоовек по начало от самото сътворение е“цивилизовано същество”, и не е резултат от “еволюция”. Навсякъде, където се заселва, той създава своя организация – а не “общност и общество”(т.е. чисто животинска общност на безлични биологични единици). Създава йерархична персонализирана структура, възпроизвеждаща “небесния порядък” - Държава, оглавявана от сакрален монарх (КанъАзъ-Княз), изпълняващ функцията на личен представител на Принципа. Такава е идеята за “свещената империя” (саракт), в която единиците от различни нива (колена, родове, индивиди) се намират в огранично единство и равновесие, действайки в хармония за запазването на своята хомеостаза - повтаряща небесния порядък .
Борбата за запазването на това равновесие във Вселената е било дълг на всеки Българин, като следствие на дълбоко мотивирания подтик за следване на будната му съвест. Тя се изразява в спазването на принципите на торе( Крумовите закони-принуден да ги спазва стриктно, които са от много по отдавна и изразяващи идеите за равновесието). Торе са нравствените принципи на “правилния начин на живот”, от активна безусловна защита на Истината (независимо от всякакви частни интереси и ефимерни нужди) и “постоянна свещена война” срещу тъмните сили на Лъжата (Злото), стремящи се да разрушат космическата хармония.
Съгласно тенгрианската Традиция различните родове  и раси са произведени от различни духовни източници - еманации на висши енергии - или казано на митологичен език те са “потомци на различни алпове”. Последните представляват персонализираните вечни божествени енергии, присъстващи постоянно във Вселената като представители на Всевишния. Смъртните човеци имат възможност след края на земния си живот да се завърнат при Твореца (Тангра) и така да напуснат сътворения свят (Чел), докато безсмърните алпи са затворени в него дотогава, докато той съществува.
Тъмните алпи  - дивовете - се разбунтували срещу този порядък и като последица изпаднали от божественото равновесие, като тяхната духовна траектория започнала да клони към небитието (саморазрушението). В своето падение те се стараят да увлекат и съблазнят със себе си поддалите им се челоовеци, надявайки се да унищожат сътворения свят, превърнал се за тях в мъчителен затвор. За да постигнат това, те се стремят да премахнат различията (неравенството) в него. Тези тъмни сили са невидимите вдъхновители на движението на айярите, последователи на Яга алпа - фанатична секта, отричаща частната собственост и социалното неравенство, породила множество разклонения в хилядолетната история на човешкия упадък (манихейство, маздакизъм, илюминизъм, комунизъм и др.). Крайната цел на айярите е да бъде премахната висшата порода - человеците, господарите и царете, с което да прекъсне връзката на челоовечеството с духовния свят (на чиито енергии висшите челоовеци са проводници) и по този начин, оставено без “захранване”, то постепенно да се изроди в аморфната маса на “всеобщото равенство” и да изчезне по закона на ентропията (което в крайна сметка да доведе и до гибелта на живота, света и вселената). За целта разрушителите разпалват най-низшите страсти на посредствената тълпа - завистта, алчността, амбицията, кариеризма, стремежа за себеизтъкване и присвояване, изобщо: “поривът към ставане на материалните неща”  - чрез проповядването на лъжата за “всеобщото равенство”, с което се явяват като носители на Злото в най-чистия му вид. Те представляват “вируси” на болестта в тялото на Вселената и следва да бъдат третирани като такива.

Концепцията на трите свята, света троица и триединството на Твореца

Съгласно тенгрианската космология в Творението се различават три свята  - горен (Устюгу урен), среден (Урта урен) и долен (Адакъ урен).
 Средният свят представлява видимата Вселена (Чел), т.е. света на физически възприеманите явления, а останалите принадлежат към невидимия свят (Тун или Тунай).
 Горният свят се нарича Кук (“Небе”) и представлява света на Отца, Сина и Светия Дух, обитаван също и управляван от висшите светли алпи.
Долният свят се нарича още Зъмя тъмна, т.е. “Преизподня” и се обитава от тъмните алпи - дивове и злите духове - йореги.
Връзката между трите свята се осъществявала под надзора на Бай-Терек - вестителя на Тангра, олицетворяван от Световното Дърво. Той отговаря за поддържането на вселенската хармония и борбата срещу злото – нарушаващо космичното равновесие.
Това в частност е първичното - тъмното начало(срещата на сперматозоидите с яйцеклетката). Единното – светлото начало(оплодената яйцеклетка се дели и специализира). Под върховното - божествено начало( ДНК структурата) се ражда человека, който трябва да се обучи на познанието-гносиса(Арийството-мъдроста), и да може да води Борбата за запазването на равновесие във Вселената. 

Източното православието е надстройка над тенгрианството,  и тясно свързано с езическите традиции и вярвания на Българите. В него няма нищо лошо. Може би Борис-Михаил е знаел какво ни очаква през тъмното Средновековие,  и така успя да ни запази като род до днешни дни. Поклон пред Светлата му Памет . Така че отворете сърцата си за вярата и приемете Отца в тях. Ще се почувствате като господари на истината и светлината, и с голяма сила в себе си като безсмъртни. Усмихнете се, със знание и вяра в себе си всичко ще се оправи и поправи, света не е свършил. Усмихнатото лице дявола не го лови, бяга също като от тамян.

Бъдете живи и здрави в името на Отца, Сина и Светия велик български Дух! Амин!
Азъ Казъ.

Неактивен krasias

• Специалист
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 238
« Отговор #174 -: Октомври 19, 2014, 06:12:47 pm »
Здравей  nizo, много си прав, но това по ми прилича на приспивни песнички. Нещо като "а бе защо да се променяте няма нужда вие изначално сте си велики, всичко е о'кей." Само нещо не ми става ясно защо великите са на това дередже а ония тъпите са добре. То всяка нация може да се похвали с неколцина умни и велики, ама се пита като цяло как са.

Неактивен edin

• Специалист
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 283
  • Гениалното, винаги е просто
« Отговор #175 -: Октомври 19, 2014, 08:33:01 pm »
Тенгринството е вид религия. Да поясня, какво е религия. Означава, завръщане в групата, т.е групата души, гроздът души, който се е инкарнирал в определен времеви отрязък. Работата е там, че религиите са, като всичко останало, дуални. Не може душите да се върнат в грозда, ако не преодолеят дуалността и постигнат баланса. Така излиза, че религиите са пречка. Излиза, че някой пак ни дава наклон на @уя и ни поставя ограничения, за спонтанното изразяване на душата. Прави това, не прави онова, това е добро, това е зло.
Да, много е трудно да получиш просветление и да разбереш, че едно убийство е проява на божествена любов, на едно много високо ниво. Дори аз не съм успял още. Емоциите ме люшкат.
Едно наблюдение от астрологичния ми опит. Една позната има тежък семеен живот. Мъжът и я прави на създърма, има любовница и дете от нея. Откачен пияндурник и побойник. Така се случи, че и направих хороскоп. Какво да ви кажа.......всичко си светеше на хороскопа и. В друго въплъщение, ролите с мъжа и са били обърнати. Той е бил кротичък тип, а тя безотговорна курва (за половете не съм сигурен, може и да са обратно). Това са две души от един грозд! Разменят си ролите и изпитват полярностите, докато ги балансират. И тогава адиос. Няма Тангра, няма Мохамед...
Разбира се и религиите са част от опита на душите. Горчивия опит!!!
Не казвам, че няма качествена есенция в религиите. Има! Обаче тя се събира, зърно по зърно и много бавно и трудно, защото е малко.

Неактивен Maistora52

• I'm first Omnologist in World
  • Почетен член на Форума
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 643
« Отговор #176 -: Октомври 20, 2014, 08:43:23 am »
Няма Лесен Път!
Религиите са "опиум за народите" (В.И.Л.)
Всичко е много-много-много индивидуално.
"И най-умният си е малко прост!"
Прозрението за "едно", не ти предлага шанс да прозреш "друго".
Възможно е на "едного" да се случат повече от едно Просветления. Това не означава обаче, че той е поумнял въобще.
Религията е просто едно временно удобство за нечия психика, без гаранция, че това удобство е перманентно. Да си религиозен през целия си живот (в обичайния смисъл) означава че или си фанатик, или духовно мързелив. И колкото по-бързо се отърсиш от тази психо-религиозна леност или хиперактивност, толкова по-бързо ще успееш да продължиш да си полезен на/за себе си и околните.
С "политиканството" е същото!

Неактивен EDM electronics

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 003
  • Z - Оркестър Вагнер
« Отговор #177 -: Октомври 20, 2014, 09:18:51 am »
Майсторе, поздравления!
Супер синтезирано, точно и вярно.
Това тури капак на всичко религиозно и паранормално, което е изписано тук повсеместно.  :D

Dan Milan

• Гост
« Отговор #178 -: Октомври 20, 2014, 12:06:02 pm »
Политиката е концентриран израз на икономиката. Всеки който върти по голям бизнес в БГ, чудно как все не си спомня първите милиони. Мафиотски бизнес и икономика, и държава управлявана от мафиоти, накичени с всички цветове. И в другите демокрации има мафия, но мафиотите са биз бизе. В БГ има държава-мафия с едва забележими наченки на демокрация, които докато се изтепат, ще погине народеца. Кой контролира бизнеса-само хора от бившата ДС. Създават само нови свои партийки да лаят и да отвличат внимание. Кой ще влезе в парламента няма никакво значение, защото никой не знае Кой Кой е и как се е озовал там. Като ги притиснат отвън променят законите и то пак в техен интерес. Няма ли управление от народа, чрез народа, в името на народа, т.е. в името на Висшето Азъ, само тогава може да се каже прост народ слаба държава. Държавата ни е слаба, а народа беден, защото позволяваме на мафиоти да ни управляват. Който е застанал срещу собствения си народ, винаги е бил разкъсван. Когато народът стане готов, ще се появят Аскалите. Далеч е още времето когато ще се казва Глас Народен, Глас Божи, защото я няма още вярата Божия.

Блажени са низшите духом, и тяхно ще бъде царството небесно.

Неактивен svetlio760

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 381
  • винаги има начин
  • Скайп: svetlio760
« Отговор #179 -: Октомври 20, 2014, 01:15:03 pm »
Всичко е така както го казваш, но "глас народен глас Божии си е актуално!", само дето Бог не е многогласен, а народа е. Всеки човек от народа говори различни неща и гледа от неговата си камбанария. В следствие на това Бог е изтласкан и гневен, именно на тоя простия народ дето дискутираме тук- същия дето произлиза от Ария, от Тенгра, тоя дето хилядолетия търси равновесие и не намира и сега нацяло гази лука!!! А е писано "Не употребявайте Божието име напразно"!