Автор Тема: Политиката и политиците ни!  (Прочетена 484931 пъти)

Неактивен EDM electronics

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 003
  • Z - Оркестър Вагнер
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #195 -: Октомври 21, 2014, 02:11:05 pm »
Цензура ли, триене?
Аз не вярвам, това не е възможно :D. По-скоро си мисля, че е възможно от прекалена свобода на словото, печата и плурализма, някоя електронна страхлива мишка, завряла се надълбоко в дупката си из сървъра, да изгризе с предните си два зъба някое изречение от форума.  ;D

Dan Milan, за какъв IV-ти райх говориш бе човек? Ккво общо има Левски с райха? Да не говориш за Украйнския райх, който стреля с тежки оръжия срещу мирното население в Домбас?

Не съм чувал и за арийска демокрация. Тя демокрацията е една - гръцка. Възниква сефте в гръцките полиси. Гърция е родината на демокрацията. Даже думата е гръцка - демос /народ/ и крациос /управление/. Това е пряката демокрация, която се е провеждала с вземане на решения директно на мегдана. Представителната  /днешната/ демокрация възниква в скандинавските държави по-късно.
А пък с арийците много се спекулира. Те не са народ, а раса. Човешка раса. Това е расата на белите хора, демек ние.
Въпросът за арийската раса е най-добре развит според мен от Ернст Мулдашев - изследовател на човешките раси /най-добрия очен хирург в света/. Има една книга на Мулдашев - "От къде сме произлезли". Там добре е описано всичко за арийци, атланти и лимурийци, с артефакти.
« Последна редакция: Октомври 21, 2014, 02:18:52 pm от EDM electronics »

Dan Milan

• Гост
« Отговор #196 -: Октомври 21, 2014, 02:17:24 pm »
Приказки от онова време.
44. Открадналият възмездява откраднатото в десетократен размер. Ако не е в състояние да възмезди това, платата се взема от най-близките му родственици.
45. Ако един крадец бъде заловен с явни улики за пръв път и се закълне повече да не краде, да бъде взета от него само установената плата. Ако крадецът бъде хванат втори път, да се вземе от него установената плата и освен това да бъде лишен от нос, уши и набит... като безчестен човек. Ако крадецът бъде хванат трети път, да се вземе от него установената плата и да му се строшат двата крака. Това е ранния вариант на торе. В по късният вариант към точка 3 има добавен текст - да му се строшат двата крака и да се изгони извън пределите на държавата. Ако съседна държава откаже да приеме, да бъде пуснат с лодка в Черно море. Прокуденият няма право да се завръща. Ако се завърне охранителите са длъжни да го пронижат с копие или стрела.
46. ... Ако е нанесена вреда на търговци или хора от управлението, а виновните са се укрили, то отговорността за престъплението носят багълите(общински управител) и народа от местността, където е извършено престъплението...

Масов цигански терор. Честните хорица дотолкова ги разсипаха, че почнаха да си говорят самички. Ако го има Торе, кой ще е луд да краде, па ако щете дори и циганите. Торе е Канският законник. При Крум се е наложило да се спазват с пълна сила, явно положението е станало тежко и неудържимо, а преди това режимът на прилагането му явно е бил малко по либерален.
Родовете и през комунизма се събираха по време на сборовете. 1 вариант - рода се е събрал и има родственик който се е съблазнил да крадне нещо, рода е платил в 10-торен размер краденото. По време на пируването на рода се водят разговори и спорове. Тоз дето е краднал по някое време се намесва да каже нещо. Ако не е скачал целия род срещу него и да му кажат, ти да мълчиш, защото те видяхме що за стока си. Най вече е опетнена честа и на самия род. Има само една клетва да не краде повече, но има и пълно игнориране от рода.
При втория вариант, рода е платил пак в 10-торен размер всичко. Но има ситуация когато реши да работи някаква работа на чуждо място. Новия чорбаджия го пита ти що нямаш нос и уши. Какъв смислен отговор ще даде крадеца за да го наемат на работа. Тука вече е белязан и му е ограничено правото на труд-ръце и крака здрави. При 3-тия вариант, рода е платил пак в 10-торен размер всичко. Вече е недъгав, след натрошаването на двата крака, сигурно никога не е имало правилно зарастване и 100% възстановяване-ти вече си инвалид с ограничени възможности за оцеляване. И в по късни времена с прогонването.... Легендата гласи, че морето започнало да се нарича Черно защото имало много удавниши в него, е как няма да е имало много удавници.
Да ти пикая на съвременните демократични закони. Старите ако не са демократични здраве му кажете. По Торе Ахмед Дуган трябваше да върне 15 милиона и да се закълне, че няма да краде повече.
Да не се обръща внимание на това, че на едно място наричат биргюна Бай-Терек, на друго – Карабаг, на трето – Джам, на четвърто – Къш-Тархан, на пето – Кермес, на шесто – Аудан, на седмо – Мар, на осмо – Ръштау [Рустам], на девето... и на това, че в различните места другите алпове също се наричат различно. Но всички (по време на сборовете) трябва да се молят еднакво...
Градските карамати (карамаджи) трябва да бъдат... еднакви и да имат стени от 7 проходи, 3 порти – източна, северна и южна – в съответните проходи, а на мястото на южната порта трябва да бъде съединението на проходите... Около уба (жертвеника) трябва да се издигне висока кула – Истанбулган (Истамбулган) или Искел (“Кула на Свещения Царски Град на Слънчевите царе”)... На стените на караматите... да се изобразяват знаците на Тангра … , на първия алп Биргюн (свастика), на алпа Сабан, Субаш, Мардукан (Нардуган) …, на алпа Кубар ..., седмолъчната звезда – тамгата на Идел...

Само наблягам на едно име Ист стан Бул ган (Истамбулган). Как се казва днешният Константинопол, и защо ни е запазена все още поговорката: С питане и до Цариград се стига. Добър ден България!
« Последна редакция: Октомври 21, 2014, 02:43:13 pm от Dan Milan »

Dan Milan

• Гост
« Отговор #197 -: Октомври 21, 2014, 02:41:49 pm »
Прочети малко съвременна история да видиш, че за много от византийски Императори се посочва - Род Български....Защото обичате да говорите много за "Славяни" (само полските-равнинните молитвени храмове са се казвали Славинии ). Да не ви троша хатъра ще отстъпя малко - Византия е чисто Славянска държава( за да не кажа Българска), а не Гръцка. Ние сме и казвали Ромелия, като остатък от Римската империя и наследница на най коварните и задкулисни политически маневри и манипулации. Да не вадя в старо време през годините колко войни сме водили с Рим и колко милиона жертви има, докато го направим някакво смешно местенце на картата на Европа с папа. Гърците са най големите плагиатори на нашата история, и почиват на чужди, т.е. наши ларви. Гор Видал ги описва с едно изречение. Гърците и Гръцките полиси толкова се мразели помежду си, че ни им оставало време да мразят другите народи.

Неактивен svetlio760

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 381
  • винаги има начин
  • Скайп: svetlio760
« Отговор #198 -: Октомври 21, 2014, 03:52:07 pm »
Евалла Дан Милан- така е с гърците и така е станало и с евреите преди гърците! И накрая тего- колкото по- велики, толкова по мръсни!!!! Но иде видьов ден за всички!

Velektra

• Гост
« Отговор #199 -: Октомври 21, 2014, 06:30:29 pm »
И аз смятам, че няма значение, че сега сме голи и боси и едва свързваме двата края!
Важно е че преди 30 000 години сме се простирали от Австрия до Тихия океан!
Лошото е че македонците ни изпревариха и обявиха, че японците са произлезли от тях!
Значи и преди 30 000 години сме били комшии с македонците на Тихия океан.

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 263
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
« Отговор #200 -: Октомври 21, 2014, 09:40:53 pm »
mito_kupona
Напълно съм съгласен с това което пишеш относно ционистите.
Нещата обаче продължават и сега в момента и са още по ужасяващи. Виждам че си наясно по този въпрос, а наясно ли си какво е значението на полумесеца за исляма. защото според мен има съществена връзка между двата въпроса.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 019
« Отговор #201 -: Октомври 22, 2014, 06:55:56 am »
Интересно ми е какво мислите за това:
http://constcourt.bg/caseannouncements/Post/875

Щото тук се отплеснахме за траките, римляните и евреите, а това което пускам аз е отваряне на "кутията на Пандора", позволяващо наш'те 240 "мислителя" да ни загробят съвсем.

Dan Milan

• Гост
« Отговор #202 -: Октомври 22, 2014, 10:30:23 am »
Българските политически кукловодите много успешно и целенасочено ни манипулират, но и те са кукли на вериги. Слаби сме да се борим срещу световната конспирация. Отново жизнено се нуждаем от по големия ни братски народ Русия. Каквото било било, да угасяме и да спим, казало 7-мото джудже, след като видяло, че Снежанка....За новия бог Всевиждащият долар сме готови да предадем братята си-другите 6 джуджета. Нещо общо някой да вижда и да има с ценностната система на злите сили на Америка и Европейския съюз. Просто нищо не може да се постигне в дългосрочен план с така сменящите се правителства, които рядко изкарват 4-годишен мандат. Предстоят тежки природни катаклизми от световен мащаб. Простата истина, е че се освобождава и благоустроява жизнено важна територия, която е много ценна за тях за да продължат да живеят, като територията на България е част от нея. За тях ние Българите нямаме абсолютна никаква стойност-не струваме и дори цент. Тъмните сили надделяват, но да се предаваме без бой и да се казва: нищо победиха, е равносилно да вярваме, че задгробния живот е по хубав. Може би е по хубав, но само за загиналите за чест и слава. Малкото камъче преобръща каруцата. Само да мрънкаме и да констатираме факти, че живеем зле, че сме бедни няма да реши нищо. Злото предстои и това означава, че нас няма да ни има. Докато ни има може би сме малкото камъче, което ще преобърне каруцата. Аз започвам да ставам все по голям песимист и да губя вярата в доброто и човека. Българите в момента, в много голям процент са мъртви души-зомбита, които много забързано вървят по един път за правене само на пари и към една порта, на която пише "ОНЯ СВЯТ", а над нея усмихнат е застанал Сатаната. Единични гласове се провикват, АБЕ чакайте, поспрете се, не виждате ли накъде вървите, но "Великите Българи" нито виждат нито чуват. Като кажеш А, от тълпата се появяват всеможещи и всезнаещи Богове, които започват да ти обясняват, какво е Бъ.. Въ.. Гъ- Зъ, и то без вазелин, та чак до Я. Аз приключвам да припявам, защото се получава страшен Дет Метъл, а не оная хубава мелодична и непреходна песен Душа, защото съм Бълг Ариец и не виждам смисъл - Предали сте се много отдавна. Поздрави с песента. Когато я запеете всички, може би да има някакъв смисъл!
http://www.youtube.com/watch?v=euCwpkdpUi0

Неактивен piton2012

• Специалист
  • Активен
  • Публикации: 274
« Отговор #203 -: Октомври 22, 2014, 02:28:48 pm »
  Воленчо, няма нужда да пействаш толкова дълги постове. Просто посочвай страницата и който иска нека си чете. Иначе и без това излизат все едно от твое име и малко е некоректно спрямо авторите.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 019
« Отговор #204 -: Октомври 22, 2014, 07:04:14 pm »
Не е точно за политиците ни, но е следствие на безхаберието на целия държавен апарат:

http://www.sac.government.bg/court22.nsf/d038edcf49190344c2256b7600367606/72e7d6dfbe7dfafec2257cae002e2d1b?OpenDocument

"Със заявление вх. № 8044/26.08.2013 г. за достъп до обществена информация Паско Запрянов е поискал да му бъде предоставена информация от Председателя на Окръжен съд – Хасково, дали в ОС - Хасково работят съдии с именна конфигурация от две имена Анна Петкова, Кольо Димитров, Минка Китова, Филип Филипов и Милена Петева, или името им се състои не от две имена, а от три, и ако са от три, да му бъдат указани техните имена – собствено, бащино и фамилно.
...
, а от друга страна касае лична информация по отношение на съдии, работещи в ОС – Хасково по смисъла на § 1, т. 2 от ДР на ЗДОИ.
...
ОТХВЪРЛЯ жалбата на Паско Тошев Запрянов от гр. Димитровград, обл. Хасково, срещу Заповед № АД - 163/27.08.2013 г., на Зам. адм. ръководител - Зам. Председател на Окръжен съд Хасково.
Решението е окончателно."

Оказва се, че може да те осъдят съдии, които са анонимни. Следващата стъпка е съд направо на място, на улицата, и изпълнение на присъдата пак там. Тричленки от времето на Сталин...

Неактивен nizo

• Стабилен
  • Публикации: 751
  • Thoughts become things!
« Отговор #205 -: Октомври 22, 2014, 10:05:54 pm »
juliang, точно това са проблемите, които трябва да ни вълнуват. Ние като цяло трябва да се стремим към държава в която гражданина е с повече права от самата система. Гражданите на свободна воля ограничават някои свои свободи, за да може системата да извършва общественополезната си дейност. В днешно време системата започна да си мисли, че тя е НАД гражданите, което на мен ми се струва голям проблем.
Например оня ден чувам един държавен служител казва "това е мярка за подобряване на събираемостта на (глоби, такси и т.н.)". Според мен държавата не трябва да може по принцип да прави мерки за събираемост, защото реално гражданите ДАВАТ, а ако не дават, значи така и трябва. Т.е. институциите трябва да се реформират така, че гражданите да искат да дават. Държавниците изхождат от позицията, че те събират и трябва да събират повече, което показва едно неразбиране на държавата като такава. Гражданите са тези които дават власт, права и пари на държавата. Например ние се отказваме от правото да имаме оръжия и даваме право на полицията да има оръжие, но с уговорката, че те ще ни пазят. В следващия момент полицията вече налага с палки гражданите, което всъщност е предпоставка за война. Ако сме истинска държава, трябва след такъв бой с палки, гражданите да убият от бой цялата полиция за да е ясно, че ние сме силата, а не системата.
Според мен, за да не се стига до грозни сцени, трябва на държавните служители да им се напомня ежедневно, че те работят за гражданите.
Много ми харесва това интервю на Сашо Дончев:
https://www.youtube.com/watch?v=K5G8jIOHtlA
... напълно съм съгласен с позицията му.

Неактивен svetlio760

• Много Напреднал
  • винаги има начин
« Отговор #206 -: Октомври 23, 2014, 08:38:05 pm »
Дан Милан, не мога да не се съглася с Майстора, но и не мога да не се кефя на това, което си постнал. След определени постове постнати от мен и още някой преди мен, народа настръхна малко. Иде ми да добавя някой неща, но няма да го направя, защото верно излизаме от темата! Само ще кажа, че неправилните модели на мислене дето запълват вакуума в главите ни, ни се натрапват отвън(извън нас), но да- нужно е да положим усилие и да ги изхвърлим преди да са деформирали съзнанието ни- това има връзка и с политиката заради това, че българите страдаме от много грешни модели на мислене и за това имаме на главите си такива диванета. Камъчетата са в нашата градинка- за пореден път казвам- ние сме по- виновни от политиците. Ние сме тези, които НЕ СМЕ ги вкарали в затворите и в Белене, където те обичаха да вкарват такива като нас през комунизма и ние сме тези дето не го осъзнават, именно заради този сгрешен пълнеж за който говориш! Бог би си свършил работата без да е нужен голям сблъсък между тях и нас, ако бяхме изпълнени, именно с любов и Дух Святии!
 Сори, Майсторе- мисля че се вписах в темата, макар че да ме пита някой що го правя......!!!?

Неактивен svetlio760

• Много Напреднал
  • винаги има начин
« Отговор #207 -: Октомври 24, 2014, 04:59:14 pm »
Майсторе, в светлината на последния ми пост, защо не пуснеш една религиозна тема- там ще се пише само за религии, философии, доктрини и прочие- тя не че е тема за технически форум за свободна енергия, ма то и политиката и медицината не е, нали така? Мога и сам да пусна, разбира се, но ще трябва да гледам с интерес дали ще я спреш или оставиш, а така си питам съвсем прилежно и покорно! :-X

Неактивен vsl

• Активен
  • **
  • Публикации: 249
  • Скайп: vslengineering
« Отговор #208 -: Октомври 25, 2014, 10:10:37 am »
Браво. Благодаря ти че най накрая ще се приключи с приказки от този сорт.

Неактивен svetlio760

• Много Напреднал
  • винаги има начин
« Отговор #209 -: Октомври 25, 2014, 07:18:33 pm »
Атос, видя ли защо не пускам религиозна или теологична тема сам?!  ;)