България няма да бъде представена на празника за победата над фашизма (и нацизма). Какво значи това ? Че отново, 74 години по-късно, сме сателити на държава, управлявана от фашизирана олигархия ?
Отсъствието от това събитие на първите лица в държавата (президент, министър-председател, председател на Народно събрание) значи, че българското общество е зле представено в управленските органи на собствената си държава. Или – че е несвободно (окупирано). Защото е известна причината за отказа им: на тях просто им е забранено да идат в Москва. Ако идат, ще се разделят с постовете си много бързо. А те не искат да се разделят с тях. Но за тях няма и какво толкова да се говори. Поведението им показва – случайни хора, поставени, за да изпълняват, каквото им се заповяда.
Резултатът - поругаване на жертвите на хитлеро-фашизма и паметта на хилядите загинали български антифашисти и воини, воювали по фронтовете на най-унищожителната в човешката история световна война. И не само...поради действието или бездействието на тия продажници, безродници и карикатурни образи е тотално унищожена непобедимата Българска армия, която няма пленено знаме на бойното поле. Вечна й памет !!! На т.н. парад, 6 Май се отчетоха с един хеликоптер Ми-17, да се смееш ли, да плачеш ли ?.. Мда, на колониално зависима държава не й трябва гарант за националната сигурност, тя е просто територия, населена с обслужващ персонал.
А Вие си философствайте без грижа, той керванът си върви. Историята незабелязано се пренаписва и подменя. Утре младежите ще учат как доблестните американски войски освободили Европа, а в Берлин побили байрака на Райхстага. Да не говорим пък за безчинствата на руснаците, че и в България палили села и изнасилвали. Миналата седмица чух подобни неща от едни близки млади хора, мдаа... При нас, българите е унищожена приемствеността между поколенията и историческата памет. Може би това ще доведе до края на нацията. Дано не съм прав.
Та, в тоя дух на мисли ми се ще да перифразирам Паисии - О, неразумнии...поради что се срамиш...да заемеш достойна жизнена и гражданска позиция, да имаш национално достойнство, да знаеш и уважаваш своята история и паметта на тия, заради които я има още България...и т.н. и т.н.
Моля горното да се чете без излишни емоции и политически пристрастия !..