RUS заставам зад всяка твоя дума от последните ти два поста на 100%. Сякаш ми четеш мислите.
У нас има само една политическа сила, която може радикално да промени нещата. Всички останали които сега управляват в коалиция са от рода "Преоблякъл се Илия, пак в тия". Всеки сам да преценява, като ходи да гласува. Не знае, лута се глупака, ще гласува за кебапче или 20-30 лв. На българина му трябват около 500 г. да мисли за кой е правилно да гласува, за да се промени нещо радикално в живота му към по-добро и накрая неочаквано поради геополитически интереси някой чужд току- виж го освободил. Моля да се има предвид, че България е вече 25 г. под американско робство. Това включва ограбване, окупация, кадруване, груба намеса във вътрешната и външната политика на държавата и мн. др.
Цензурата и дезинформацията се доближават много до тази през социализма. Тя е част от заробващия план. Имам приятели в чужбина, твърдят там е същото - пълно лунно затъмнение и дезинформация. Имат народа за глупаци.
Тъй като съм работил няколко години в Западна Европа и добре познавам манталитета, системата и ценностите им -
RUS отново си прав. Ако някой е отишъл да работи там защото е гладен и иска да си купи западна кола и цветен телевизор /
основните ценности на българина, мечтани още от времето на социализма /, със сигурност ще е доволен. Това за него е върховно постижение в живота и няма да обръща внимание, че околните туземци могат да си позволят повече от него и заплащането им е по-голямо. Колкото и да се приобщи българина в западното общество, все се намира повод да разбере, че все пак го имат за различен, макар и да му имат абсолютно доверие и респект. Това е нещото, което най-много пречи, когато човек който не е гладен и има западна кола и телевизор реши да изостави родината си. Кой е тоя глупав западняк, който ще "стане от стола", "за да седне" на него някой българин.
На тях им трябва златната рибка, те не си търсят рибар, който да лови риба. Няма нито един пример българин да е основал концерн или пък да е станал собственик на банка и да го канят на срещите на клуба на Билдербергерите
.
Имигранта е рая. При капитализма няма сантименти. Основополагащото е печалбата. За тях всяко загубено време е загуба на пари. За капиталиста на запад българина имигрант е като ходеща банкнота, която ще изцеди от силите и възможностите му. А иска ли обратното, а ?