lda_has идеята ти е много добра!
Аз си го мислех това със заваряването, но знам, че става за полиетилен и полипропилен. За ПВЦ то не се топи толкова, но щом казваш значи ще става.
Топлия силикон го ползвам от десетки години, но той не е надежден, отлепял ми се е, а на мен ми трябва надеждност, в тая тръба ще вкарам електроника за 1 500 лв. и нагоре, не искам да потъне, трябва ми сигурност на корпуса, иначе досега да го бях залепил с епоксидна смола. Но и смолата не е еднородна с ПВЦ-то, та се съмнявам след време при температурни разлики, дали няма да подаде.
Имам поялник-духалка за СМД, ще взема с него да пробвам, защото има малки накрайници, които да нагряват само фугата и да си нарежа лентички от отпадния материал. Другия вариант е на големия пистолет да направя от тенеке някаква фуния с малка дупка около 5 мм. Ще направя една странична проба, да не си окепазя детайла. Но така или иначе фугата ще армирам с телбод и смятам, че ще стане бетон.
lda_has, нещо не разбрах от поста ти:
Да не би да предлагаш да сложа ивици ПВЦ в пистолет за топъл силикон и да го ползвам, като заварка? - това ми се вижда доста добра идея, мдааа...
Ама те май продават и поялници за заварка на пластмаса, ще се огледам, не се сещам къде бях виждал, само такова нямам...