nizo това което казваш е така, както и останалите колеги. В общи линии мненията за качествения звук се припокриват на всички. Не съм аудиофил и най-малкото ще изпадна във вманиачаване, колко максимален качествен звук ще получа, защото ще го слушам, а няма да го меря с уреди, за да се хваля наляво-надясно. Въпросът е, че когато човек е решил да си купи нещо дето не е консуматив, то поне да е свястно - марково, а не биташко и задоволително. Да се инвестират хиляди левове за някаква карта, дето само с 1-2 единици била по-добра от онази 10 пъти по-евтината, разбира се не си струва, ако човек не е маниак.
За кабелите на тонколоните и входнитеЗа значението на кабелите и пр. знам, чел съм опита на колегите от БГ-аудио. Ползвам кабели за колони, вграден в стените с тръба - едножилен кабел 1.5 кв.мм., задължително български, никакви китайски кабели. Българските проводници са със 100% чиста мед. То си личи при запояването, а пък китайските са някакви сплави, дето половин час не можеш да ги запоиш.
За входен кабел ползвам оптичен - това за мен е най-доброто решение, ако усилвателя има оптичен вход.
За акустиката на помещениетоТам каквото дойде. Нямам намерение да си превръщам жилището в студио или експериментална лаборатория, да ми се смеят кокошките после.
За "смоците" по USB-кабела и др. цифрови кабелиНе съм експериментирал, не зная със сигурност, но доколкото ми е понятна електронната техника, няма как по цифров сигнал да се получи шум, защото ако случайно го има, то той се наслагва върху бинарния код, който не се променя, променя се само нивото на 0 и 1, което не е кахър. Ако от такъв кабел има шум, то той вероятно е влязъл не през интерфейсната шина на кабела, а през масата, общия извод или през захранването - и там трябва да се търси проблема.
Скоро си купувах дълъг 10 м HDMI-кабел и момчето-продавач ми каза "компетентно", че с този дълъг кабел щял съм да имам лошо качество
. Предложи ми къс и много скъп кабел - вика ей това е нещото, което ти трябва. Направих се, че съм от Малко Чочовен и тъпо и упорито исках и си купих дългия некачествен кабел. В крайна сметка нямаше никаква разлика в качеството от къс и дълъг HDMI-кабел /изпробвано/. Хайде допускам някой бит по някое време да се е повредил и вместо да свети бял пиксел, свети черен, но аз пък в този момент не съм бил пред екрана.