Радико,как ги измисляш тези бисери?Тези 10 пъти получена отколкото вложена енергия ги спомена ти,а сега се оказаха мое твърдение!Никъде не съм твърдял такова нещо!Напротив,стойностите,които съм посочил,говорят съвсем друго.Ако двигателя е консумирал 6038вата,то за производство на такава електрическа мощност при КПД на генератора от 70% са били необходими около 9000джаула кинетична енергия.Като се прибавят и другите неизбежни загуби би могло да се говори за два пъти или дори по-малко съотношение между вложена и получена кинетична енергия.Що се отнася до остатъчния магнетизъм,не знам къде си учил електротехника,но силно се надявам тези,които са те учили да не прочетат този ти пост!Защо не обясниш на аудиторията тук,как при липса на какъвто и да е остатъчен магнетизъм е възможно реализирането на динамично спиране в генераторен режим със самовъзбуждане при този тип двигатели?Въртящият момент е резултат от действието на електромагнитните сили,появяващи се в машината и неговото проявление е точно в ускорението на ротора,дали на неговия вал има или не товар,това не променя същността на нещата.Последното ти твърдение също е напълно невярно,което съвсем ясно личи от фиг.2.5 а на стр.8 от въпросния Автореферат.И пак не си обърнал внимание,че за да избегна точно такъв тип обвинения в дребни грешки,изчисленията са правени за ток с големина от 219,40 ампера,за който никъде не се твърди,че намаляава по време на ускорението на ротора и при пълното напрежение от 86волта прав ток.