valex,ние още не знаем, какво е електрически ток, забравете за разни електрони и подобни измишльотини, дали се движат тези заряди, дали вибрират, дали се въртят в спирала, като спиралата на „ДНК“, дали се люшкат нагоре надолу с вълната, която се получава при подаване на променлив ток в проводника и преминава през него, никой не знае все още, каква е природата на тока. Как се разпространява променливия ток в проводник, защо електрическата компонента „напрежението“, отстои от електромагнитната компонента „тока“ на 90 градуса и т. н.
Забелязал съм на снимки от древен Египет, на които според мен има изобразени технически съоражения, че проводниците, са във вид на броеница, ако това са проводници, а според мен са проводници. Това иде да рече, че всички елементи на „броеницата“- проводника, са еднакви по размер и не случайно, защото по този проводник тече променлив ток и честотата така е подбрана, че размерите на елементите на броеницата, са равни или кратни на основната честота или на дължината на вълната и пак стигаме до вълнов резонанс. Дали спиралата на тока и напрежението се върти около оста си, а аз мисля, че се върти, и дали се придвижва напред по проводника, а аз мисля, че се придвижва, и така, когато вълната на тока се наложи точно върху елемента от „броеницата“ - проводника, по външния диаметър в центъра на елемента се получава максимум на тока, а по оста на елемента и пак в центъра е минимума на напрежението. И обратно, когато вълната на напрежението се наложи върху елемента в центъра по външния диаметър е максимума на напрежението, а в центъра по оста е минимума на тока. Дали в такъв вид проводници тока се разпространява по- ефективно, не мога да кажа, докато не се направят необходимите експерименти.
Първата снимка е от древен Египет и там се виждат 4 такива проводници, които излизат от някакви „глави“ с нещо, като „шапки“ и влизат в един по-голям агрегат в дясно. А апарата, който е под „главите“ е с формата на полувълна.
Втората снимка е на ДНК.